Servet değerinde hack

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
8 milyon kişinin bilgilerini çalan bir hacker bakın bu bilgiler için ne kadar fidye istiyor.

ABD'nin Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan Virginia eyaletinin Reçete Takip Programı hacker kurbanı oldu. Geçtiğimiz günlerde programın reçete takip sayfasına giren görevliler, şifreli bir sayfa yerine aşağıdaki mesaj ile karşılaştılar:


"Şu anda himayemde 8.257.378 hasta kaydı ve 35.548.087 reçete bilgisi bulunuyor. Orjinali sildim ve Virginia ne yazık ki tüm yedeklerini de kaybetti. 10 milyon dolar karşılığında seve seve bilgileri iade edebilirim. Karar vermek için 7 gününüz var. 7 gün sonra bu bilgileri açık arttırmayla satacağım. Açıkçası bu bilgilerin değerini bilmiyorum. Belki reçete bilgileri para etmez ama bu kadar kişinin adı, adresi, sosyal güvenlik numarası ve plaka numaraları için iyi para verecek birilerini bulabilirim"


Yetkililer hemen FBI'a başvurdular ve FBI konuyla ilgili soruşturma başlattı. Bu sırada sitedeki ilgili alan kapatıldı ve sistemde geçici bir sorun olduğu mesajı yayınlandı. Ayrıca yetkililer yedeklerin de kaybolduğu iddiasını yalanladılar ama sistemin hala kapalı olması bunun doğru olmayabileceğini gösteriyor.

Kaynak
Hürriyet
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Bence hiç bir şey elde edemez. F.B.I işin içine girdiyse işi zor..
 
Yukarı Alt