şhow tv nin marifetlerinden bir yenisi

semira

Üye
Kayıt
30 Mayıs 2009
Mesaj
255
Tepki
145
yeteneksizsiniz yarışmasının aref li kısmına dair bir şey paylaşmak istiyorum ve ne düşündüğünüzü merak ediyorum zira ben bir haftadır etkisinden kurtulamıyorum:)baya meraklandırdım galiba! neyse konuya geleyim bir çok aile gibi cumartesi günü yeteneksizsiniz adlı yarışmayı izledik bu konuyu sayın danışmanda yazmıştı görüşlerine aynen katılıyorum ve birşey eklemek istiyorum adam danışıklı birşekilde(tabi o an eminim çoğunluk bunun farkında değil özelliklede çocuklar) olağanüstü gizemli bir olay ortaya koyuyor malum tv nin karşısında oturan insan bir nevi hipnotize oluyor zaten aref zatı da ayrıca gizemli ve etkileyici bir tip. benim koptuğum belkide irkilerek kendime geldiğim an gösterinin en sonundaki cümle''sizce kaderi değiştirebilirmiyim?''neden bir soru cümlesi!bu soru kafama takıldı.ertesi gün cevabını buldum nasılmı.birkaç arkadaşımla buluştum hayatlarına yeni bir cümle girmiş bile ''sence kaderi değiştirebilirmiyim''kızım geldi okuldan meşhur paylaşım sitesinden türeyen kader ve aref'li yeni espiriler aktarıyor.o anda neden bir soru cümlesi olduğu netleşti.yani birkezdaha hedef izleyicinin bilinç altıydı ama bu seferki masum değil çünki dini inanışımız hedef olan!soru cümlesini bilinç altı asla geri çevirmez cevaplar ve ve itinayla saklar.aref bir insan ve kaderi değiştirdi!bu tohum artık yeşertilmek üzere biliç altında.şimdi güzel dinimizin önemli şartıdır kadere iman ''kaza ya kadere herşeyin allahtan olduğuna inanmak''asla yara almayı kabul etmez... belki sadece biraz farkındalık... amacım din dersi vermek değil yanlış anlaşılmasın bu forumu çok seviyorum uzun süredir üyeyim ve internette sürekli takıldığım iki siteden biri ve tüm samimiyetimle paylaşmak istedim.yazım hatalarından dolayı üzgünüm:(aslında suç birazda yasemin hanımda bakınız:)https://www.grafikerler.org/sohbet/26924-tasarimcinin-gucu-icindeki-gizli-mesaji-gorebilen-varmi.html
 

burucu17

Üye
Kayıt
2 Nisan 2010
Mesaj
25
Tepki
0
Bir kişisel gelişim kitabında okumuştum. Avrupalılarda kader inancı yok. onlarda başarısızlık var. eğer bir insan istediği hedefe ulaşamıyorsa onu beceriksizlikle suçlayıp dışlıyorlar. bu da kişide başarı zorunluluğu getiriyor.
başarısız olunca bunalıma girip psikoloğa gidiyor. müslümanlara gelince başarı için elinden geleni yapıp gerisini kadere bağlıyor. Başarılı veya başarısız olması kadere bağladığı için. her durumda mutlu olabiliyor. Çevresi tarafından dışlanmadığı için bir problemle karşılaşmıyor.
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
Ben oradaki "sizce kaderi değiştirebilir miyim?" sorusuna çok takılmıyorum. Bu cümle insanların inançlarına ya da inançlarının kuvvetine göre ivme kazanır bence. Gerçek bir müslüman soruyu duyar duymaz, değiştiremezsin diye geçirir içinden hatta ne saçmalıyor bu der. İnançları muallakta olanlar belki ne diyor gerisini dinleyelim bakalım diyebilir. Bir ataistse eğer seyreden, tabiki değiştirirsin kader bizim elimizde der.

Bu tür programları tavsip etmiyorum tabiki, çünkü burada yetişkinler değil, çocuklar mevzu bahis konusu olmalı... Bilinçli her aile çocuğuna izlettirdiği programları özenle seçmeli...
 

semira

Üye
Kayıt
30 Mayıs 2009
Mesaj
255
Tepki
145
arzu hanım takdir edrsinizki toplum olarak en büyük eğlence kaynağımız malesefki tv:(
 

Xmen62

Üye
Kayıt
3 Şubat 2011
Mesaj
29
Tepki
0
"sizce kaderi değiştirebilir miyim?"
cümlesinde islami inanışla ters düşecek konu ne tam kavrayamadım.
Ama biraz açıklama yapmak istiyorum, insanlar doğru yada yanlış, inişli veya çıkışlı yollarını kendileri çizmekte özgürdür. Şüphe ettiğiniz birşeyi birçok yönden araştırıp doğrusunu bulmak için Allah bizleri yaratırken akıl vermiş, peygamberler göndermiiş, kitaplar indirmiş, tüm bunlara rağmen ben de kalkıp yanlış ve kötü işler yaparsam bu benim seçimim olur. Tabiki tam tersi için de geçerli bu dediklerim.
Yaşadığımız bu kadar mükemmel işleyen bir evren içinde, yine mükemmel işleyen bir dünya içinde, mükemmel özellik ve nimetlerle donatılmış olan bizim yapacaklarımız iyilik ve kötülükler elbetteki ne olacakları yüce Allah ın ilminde bilgisi dahilindedir.
İnsan yönelişleri, sevdikleri, yaptıkları ... ile hayatına yön verir. Seçimini kendisi yapar. Bu seçimi, bu kadar mükemmel yaratma, yoktan var teme gücüne sahip olan Allah ın bilgisindedir.
Faydam olduysa ne mutlu.
 
Yukarı Alt