Sıfırdan Grafik

Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
8
Tepki
0
Grafik tasarım hakkında pek bir bilgim yok. Ögrenmeyi cok istiyorum ama nerden ve ne sekil baslamam gerektigine karar veremedim. Az cok photoshop biliyorum. Onun dısında amatörce corel Photo Paint kullandım.

Sıfırdan hangi programla veya ne sekil baslamamı tavsiye edersiniz ?
 

X-TÜRK

Üye
Kayıt
19 Mart 2011
Mesaj
8
Tepki
0
Grafik çok yönlüdür .. Ama başlangıç olarak Layer(katman) dersleri önemli ...
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
Merhabalar,

Sorunuzu elimden geldiğince yanıtlamaya çalışayım...

Grafik tasarım sanatı sadece program bilmek değildir. Grafik programları grafik çalışmaları için sadece bir araçtır. İşimizi kolaylaştıran bir araç...

Grafik programları hatta ve hatta bilgisayarlardan önce grafikerlik yok muydu? Tabiki vardı.

Eğer bu işi gerçekten öğrenmek istiyorsanız Grafik Tasarım sanatıyla ilgili çokca araştırma yapmanız gerekmekte, şuradan başlayabilirsiniz; Yolda giderken tabelaları afişleri bilboardları, gazete okurken reklam sayfalarını, dergileri, hatta kartvizitleri inceleyin, yorumlayın bunu yaparken sevdiğiniz renklere yada sizin göz zevkinize göre değil, daha bilimsel yapın şöyleki hangi çalışma daha net ve akılda kalıcı olarak geldi, hangi fikri beğendiniz ve akılda kalıcı oldu. Hangi afişe baktığınızda bir anda alınması gereken bütün mesajları aldınız.

Bunları yaparken biryandanda grafik sanatı nedir, tipografi nedir, doğru obje yerleştirme nasıl olmalıdır, renklerin dilleri, fotoğraf bilgili vs.. araştırma yapın.

Tabi geldik program meselesine, biryandanda program bilginizi geliştirin, çünkü bu çağda program kullanmadan grafikerlik yapmanız zor. Belki bir sanat yönetmeni program kullanmadan tasarım yapabilir, fakat siz önce operatör, sonra grafik tasarımcı olacaksınız bunun için program öğrenmelisiniz tabiki, fakat şunu atlamayın sakın, program bilmek grafik tasarımcı olmak değildir. Size program için önerim ilistratör ve photoshop bu iki programı bir arada kullanmanız gerekir. Yada şöyle diyeyim en az bir vectorel program (ilistratör, freehand yada corel) ve photoshop.

Bu arada tabi eğitim almanızdan yanayım, eğer böyle bir şansınız yoksa bir ajansta para kazanma amacı gütmeden birkaç yıl staj yapmanız gerekmekte.

Epey uzun bir yolunuz var, fakat bu sanatı seviyorsanız ve kendinize yakın buluyor yapabileceğinizi düşünüyorsanız bu yolu katetmeye değer.

Başarılar dilerim
 
Yukarı Alt