Şifreniz Ne Kadar Güçlü?

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Birçok kullanıcı MSN, E-Mail, ICQ vb. üyeliklerinde hep aynı şifreyi kullanırlar. Böyle bir durumda en basitinden MSN şifrenizi çaldırmanız, MSN adresine bağlanırken kullandığınız maill adresinede direk ulaşımı sağlar. Hele birde internet üzerinden kullandığınız bir takım hizmetlerde bu mail adresini kullanıyorsanız işte felaket sizin için başlamış demektir.

Eğer siz de bir çok üyelik işleminde aynı şifreyi kullanıyorsanız, bu durumda sizi güvende hissettirecek tek şey vermiş olduğunuz şifrenin ne kadar güçlü olduğudur.

Güçlü şifre nedir? Nasıl Olur?

Genel anlamda kırılması zor bir şifre oluşturmak için büyük-küçük harf kombinasyonu, sayılar ve işaretleri bir arada kullanmak, şifre içerisinde birbirini tekrar eden rakam ya da harflere yer vermemek yeterli olacaktır. Benim sizlere önerebileceğim birşey de şifrelerinizi oluştururken “boşluk” karakterini kullanmanızdır.

Peki oluşturduğumuz şifrenin gerçekten güçlü olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?

Günümmüzde internet üzerinden yapılan birçok üyelik işleminde şifrenizin ne kadar güçlü olduğu size belirtirliyor. Bunun yanı sıra kendinize oluşturduğunuz şifrenin ne kadar güçlü olduğunu görmek için bu adrese (Password Checker) giderek denemelerinizi yapabilirsiniz.


Bu hizmeti sağlayan bir diğer site ise http://www.passwordmeter.com, sitenin üst bölümünde bulunan metin kutusu içerisine şifremizi giriyoruz. Eş zamanlı olarak, girdiğimiz her harften sonra, şifremizin ne kadar güçlü olduğu yüzdesel olarak görüntüleniyor.


 
Yukarı Alt