Siz ne yapıyorsunuz?

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Dünya nereye gidiyor, biz nereye gidiyoruz, neler oluyor?
Eskiden çay-kahve içmek için bir yere oturduğumda, orada ne varsa, gazete, dergi gibi, alıp elime karıştırırdım. Bir önceki gün veya daha eski olması hiç önemli değildi, önemli olan, orada onları karıştırırken günün içinden biraz uzaklaşmaktı.

Şimdilerde kendime de kızmıyor değilim, bir yere oturduk mu, hemen elimizde cep telefonu başlıyoruz karıştırmaya, hele bazı gençlere takılıyor bazen gözüm, karşı masada oturan delikanlılardan gelen, gerilim dolu müziklerden anladım oyun oynadıklarını.

Dünya nereye gidiyor, bizler nereye gidiyoruz, sonu nereye varacak bu işin, ciddi anlamda kafa yormaya başladım son zamanlarda. Tamam, teknolojiye karşı değilim ama bu kadarı gerçekten çok rahatsız edici değil mi, sizce de?

Ne bileyim hayatı kolaylaştıran, işleri hızlandıran, hayata değer katan teknolojiyi elbette benimsiyorum ama bir yandan da, içten içe kuşkularım artmıyor değil.

Geçenlerde yine bir dostumla oturuyoruz, baktım durmadan telefonunu karıştırıp duruyor. Mesaj mı, yazıyorsun dedim, hayır, resim mi, yolluyorsun, cevap yine hayır. Peki, ne yapıyorsun öyleyse dedim, meğer iş yerindeki güvenlik kamerasına bağlanmış, oraya gelip gidenleri, personeli takip ediyormuş. Bu iyi midir, kötü müdür, orası ayrıca tartışılır elbette ama yani şöyle etraflıca düşünüldüğü vakit, gerçekten çok rahatsız edici bir durum. Arkadaşıma dedim ki, tamam haydi orada kamera kayıtlarını oturup izlersin birkaç saat göz atarsın ama bu kadarı fazla değil mi?

Yaptığı açıklamalar sonrası ona da hak verdim. Haklıydı, sonuçta, zaman böyle bir yere gelmişti ve bunlar artık gerekli görülüyordu. Tam o sırada Nasrettin Hoca’nın bir fıkrası geldi aklıma;

Hoca köyde dolaşırken tartışan iki adam görür. Olayın ne olduğunu bilmediği için birisine haklısın der. Öbürü itiraz eder sende haklısın der. Hanımı şaşırır.
Hanım:
—Böyle iş olur mu Hocam? İkisine de haklısın dedin
Hoca:
—Sende halkısın der.

Şimdi ne arkadaşıma, ne zamanın getirdiklerine, ne de ilerleyen teknolojiye hiçbir şey diyemiyorum, bence herkes haklı!

Şimdi ben, cafede otururken tüm bunları ve daha fazla soruları kafamda dolaştırırken, kim bilir, kimler bu telefonlarla neler yapıyordu, sahi siz neler yapıyorsunuz?

Ozan Muhammet CANDAN
grafikerler.org
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Yerden göğe kadar haklısınız Ozan bey.. Teknoloji biz insanların, hayatlarını kolaylaştırmak uğruna gelişiyor ama; doyumsuzluğumuzu da arttırıyor belli bir süre sonra hiç bir şeyden memnun olmaz hale geleceğiz, bu çok kötü.. Teknolojinin insanlığı nereye kadar götüreceği konusunda Albert Einstein'nın çok güzel bir sözü var ; sormuşlar kendisine ''3 cü Dünya savaşı nasıl olacak''diye.. O'da şu şekilde cevap vermiş ,

''Üçüncü dünya savaşını bilmiyorum ama dördüncü dünya savaşı taş ve sopalar ile olacak''
 
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
465
Tepki
5
Teknolojiyi ben de severim ama cep telefonu konusunda ilkel kalmayı tercih ediyorum. Sadece arama yapsın, arama alsın, mesaj atsın tamamdır. WAP tır zap tır GPS tir, kameradır vb... Hiç gerekli değil bana göre. Patronun devamlı size ulaşabileceği bir tasma şekline dönmesinden de hoşnut değilim açıkçası... Evde zaten telefon var, işte de keza öyle, yolda da konuşmayı verelim yahuu... Biz eskiden arkadaşlarla nasıl birbirimizi buluyormuşuz buluşacağımız zaman hayret doğrusu... :D Havuzun orda gider beklersin, çok geciken olsa da çoğunluk geldiyse beklenmez, aktiviteler belirli zaten şansını deneyecek geç gelen arkadaş. Buldu buldu, bulamadı bir daha geç gelmez :D
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Ahmet bey teşekkür ederim katkılarınızdan dolayı, söylediklerinize katılmamak mümkün değil...
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Haklısınız Burak bey, teşekkür ederim görüşlerinizi paylaştığınız ve zaman ayırdığınız için...
 

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
2.054
Tepki
141
Düşüncelerinize katılmamak mümkün mü danışman bey
çok güzel bir yazı yazmışsınız, benimde zaman zaman düşündüğüm birşey bu....

teknoloji artık hayatımızın her alanına girdi girmesine de, hayatın gerçeği olan hizmet anlayışı kayboldu,
şimdi bu da nerden çıktı diyeceksiniz, hemen açıklayayım o zaman bir ürün aldığınızda onunla ilgili bir sorun yaşadığınızda, ne yazıkki gerçek muhataba ulaşamıyorsunuz, telefon edin, e-mail gönderin,sesli görüşme
yapın karşınıza robot tonu ile konuşan bir kişi, ne sizi ikna edebiliyor ! nede size çözüm sunabiliyor
şimdi soruyorum bu kadar iletişim aracını kullanmanıza karşı, bu kadar çözümsüz bir hizmet anlayışı
nasıl olur........... oluyor işte demekki teknolojiyi kullanmak sorun değil, o doğru kullanmak sorun....
sanıyorum bundan sonrası için bu konuda çözüm üretebilecek çözümler bulurlar İNSANLAR tabiiki........
 
Yukarı Alt