Sizce Nasıl Olmuş?

Kayıt
27 Haziran 2008
Mesaj
184
Tepki
1


Merhaba arkadaşlar. Mnc çakmak... firmasına bir katalog yapıyorum. İç sayfadan örnek olarak 1 tane yaptım. Önce siz görün diye düşündüm. Eksiklerim muhakkak vardır. Onları da siz değerli bilgilerinizle tespit edersiniz. Değerli yorumlarınızı heyecan ile bekliyorum...:)
 
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
769
Tepki
6
mini cakmaklar yazisindaki yansima olmamis hoca, onun disinda arka dalgada kullandigin zemin cok klasik olmus, herkes yapiyor bu siralar, belki photoshopta bende uitcloieven yaziyo (hollandaca) schift+ctrl+x le girebilirsin menuye, sundurme aleti. o aletle ates uzerinde oynamalar yapabilirsin :) kolay gelsin
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Bilal bey, elinize sağlık fakat çok sade ve klasik geldi çalışma bana. Ayrıca ingilizce kelimelerde kullandığınız büyük (i) harfleri dikkatimi çekti, backgroundda kullandığınız üst ve alt zeminler çalışmanızı boğmuş, ilk bakışta çakmaklardan çok renklerin yoğunluğu dikkat çekiyor. Bence üzerinde biraz daha çalışmalısınız, paylaşım için teşekkürler.
 
Kayıt
27 Haziran 2008
Mesaj
184
Tepki
1
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Bahattin kardeş "ateş üzerinde oynama yapabilirsin" önerini denicem. Belki daha farklı bir şeyler çıkabilir. Teşekkürler. Yaşar bey, sizin eleştirilerinizde "MİNİ" kelimesi türkçe diğerleri ingilizce yazılması gerekiyormuş yani daha önce o şekilde basılmış. Ama yinede ben bir teklif edeyim. Renkler konusunda daha dikkatli olucam. Değişiklikleri yapıp tekrar yollayacağım. Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin. Br şey daha, lütfen eleştirirken mümkünse tavsiyede bulunup yol gösterirseniz çok sevinirim. Tasarım konusunda daha iyiye gitmem için bu önemli.:)Tekrar teşekkürler.
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Merhaba Bilal Kılınç;

Öncelikle çalışmanın çok sıradan olduğunu söylemekle başlayacağım. Bu senin moralini bozmasın ve böyle söylediğim için de kırılma bana. Farklı bir şeyler yapmak daima tüketicinin ve insanların dikkatini çeker, akılda kalıcılık sağlar. İşte bu yüzden farklı olan işler, kişiler ve çalışmlar, üzerinden yıllar geçse bile asla unutulmazlar.

İzledin mi bilmiyorum ama bir reklam filmi var son zamanlarda bir GSM operatörünün ve son zamanlarda herkes diline dolamış durumda "bu sağlam geldi" sloganı. Öyle bir iş çıkar ki, çok sağlam bir iş olsun. Bu yapmış olduğun çalışma tarzından bu güne kadar belki bilyonlarca yapılmış ve hiç birisi akılda kalıcılık sağlayamamıştır. Şimdi ben sana bu konuda yardımcı olmaya çalışacağım. Gerçi aslında bunun için ücret almam gerek ama, emin ol sen kazandığın zaman ben de mutlu olurum.

Gelelim işimize ve bu iş üzerinde neler yapabileceğimize. Öncelikle bize fiziği düzgün ve yüz hatları güzel bir kız lazım. Bunu bulmak çok zor değil, sokaktan beğendiğin hangi genç kıza teklif etsen, bunu kabul edecek ve para talebi bile olmayacaktır, yani profesyonel birisine ihtiyaç yok bu konuda. Sonra iyi bir fotoğrafçıya gideceksiniz birlikte ve resimlerini çekeceksiniz.

Giyeceği tişörtün üzerinde ateş desenleri olsun altında ise siyah bir pantolon ve işi siyah zemin üzerine çalış. Çekeceğiniz karelerde kullanacağınız imajın duruş şekli, şöyle düşün, bir otomobile yaslanmış havasında olsun, yani iki eli yukarıda ve çakmağa yaslanmış şeklinde kullanacaksın. Çakmaklarla mankenin boyunu aynı büyüklükte kullanmalısın.

Yani satılacak olan basit bir çakmaktan ziyade sanki bir otomobil pazarlayacakmışsınız kadar, havalı olsun katoloğunuz. Her sayfada değişik şekilde çakmağa yaslanarak uygulamanı yaparsın. Ne demek istediğimi sanırım yeterince anlatabildim. Konuş firma sahipleriyle ve bu katoloğu o şekilde hazırlayın ve çakmak sektöründe yılın katoloğu olsun.

Bunu yaptığın zaman isminle bir adım öne çıkacak ve markalaşma yolunda adımlar atmaya başlayacaksın...

Kolay gelsin...

Saygılar...
 
Kayıt
27 Haziran 2008
Mesaj
184
Tepki
1
Değerli Yorumlarınız ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim... Dediklerinizi uygulamaya çalışacağım...
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Sayın danışman iyi bir fikir sunmuş.
Bunun yanında ben de birkaç fikir sunabilirim.

Söz konusu bir çakmak, peki.

Derinlemesine Düşünelim.
İlk çağlarda insanın ateşi icat edişini hatırlayalım.
Örn bir insan , bir mağarada ateşi icat etmeye çalışırken yanına başka bir nesildaşı yaklaşıyor, yakılmak istenen çalılara(her neyse artık) yaklaşıyor, ve tarzan kıyafetinin köşesine kıstırdığı d-jeep markalı çakmağı çekiyor , ateşi yakıyor, ve dönüp akranına şunu söylüyor: D-Jeep ateşi zaten bulmuştu! Komik bir yaklaşım oldu ve daha çok reklam filmine döndü.Uygun bir şekilde grafiğe dökülebilir sanırım.

Başka bir açıdan bakalım bir de:
Elimizde bir çakmak var , evet.

Mesela güneşi düşünelim,uzay boşluğunda (yldızlar ve uydular vs içerisinde tabiki)
üzerine "güneş" yazılsın.Sönük olsun yalnız.
Sonra bir el uzanmış olsun, bu elin içerisinde sizin çakmağınız olsun,çakılmış vaziyette sönük güneşin yanında bekletiliyor olsun.
Sonra birtane saat görseli, tam 05:59'u göstersin bu saat.

Sloganımız: Sadece insanlığın değil ,evrenin tercihi !

Vs vs vs çoğaltılabilir.Bunlar sadece 20dk içerisinde aklıma gelenler.
Uzun uzadıya düşünürsek daha kaliteli fikirler yakalarız tabiki.

Kolay gelsin.
 
Yukarı Alt