Snow Leopard'da anti-virüs yazılımı

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89



Mac kullanıcılarının övünç kaynağı olan bir özellik tarihe gömülüyor; Mac de PC'leşiyor!

Bir Mac güvenlik blog'unda ortaya çıkan habere göre Cuma günü piyasaya çıkacak olan Snow Leopard işletim sistemi anti-virüs içerecek.

Blog'da yer alan bir ekran görüntüsünde Snow Leopard bir malware'i engellerken görülüyor. Bu blog, Mac için güvenlik yazılımlarında uzmanlaşan Intego'ya ait. Intego bu ekran görüntüsünün Snow Leopard işletim sisteminde, Safari üzerinden gelen bir trojan'i tespit eden anti-virüsten alınmış olduğunu söylüyor.

Mac'ler için Windows PC'ler kadar çok virüs ve casus yazılım çıkmıyor. Bununla birlikte olan virüslere ve güvenlik açıklarına karşı savaşan firmalar, ortaya çıkan tehditlerin altını çizerek Mac virüslerinin de önemli olduğunu vurguluyor. Güvenlik yazılımı firmalarının, Snow Leopard'a eklenmiş olan anti-virüs'e nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor.

Snow Leopard'a geçiş için yeni anti-virüs'ün dışında da pek çok sebep bulunuyor. Apple'ın vaatlerine göre e-postalar iki katı hızlı yüklenecek. Time Machine'in sistemi yedeklemesi yüzde 80 hızlanacak. 64 bit sürümde hız ikiye katlanacak ve bu paket 7Gb daha az yer kaplayacak.

Güncellemenin fiyatının 29 dolar olması ise Mac kullanıcıları için çok çekici. Apple'ın ütün Mac kullanıcılarını Snow Leopard'a geçirmek istediğini bu fiyat anlatmaya yetiyor.



Kaynak:
CHIP Online
 
Yukarı Alt