Sonunda laptopta patladı

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Patlayan elektronik cihazlar kervanına cep telefonlarından sonra laptoplarda katıldı.İşte inanılmaz olay...




Bildiğiniz gibi sıcaktan infilak eden laptop ve cep telefonu haberlerine zaman zaman yer veriyoruz. Bugünkü haberimizde de yine benzeri bir olayı sizlere duyuracağız ancak baş rolde bu kez Apple'ın dünyaca ünlü dizüstü bilgisayarı Powerbook var.


Londra'da bir ofiste Powerbook'unu kullanan ofis çalışanı, aşırı ısınan bilgisayarından dumanlar çıktığını fark edince hemen telefonla şirketin IT yöneticisini arayarak duruma el koymasını istedi. IT uzmanı odaya girdikten sonra önce Powerbook'u kapattı ve eline alarak enine boyuna cihazı kontrol etti. Daha sonra ise IT uzmanının bilgisayarı masaya geri koymasıyla birlikte Powerbook aniden yüksek bir sesle patladı ve etrafa kıvılcımlar yayarak ofis çalışanları arasında korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu.
Yangın alarmı devreye sokarak laptop'a yangın söndürücüyle müdahale edildi. Bir an için tehlikenin sona erdiğini düşünen uzmanın ise laptopun tekrar alev almasıyla şaşkınlığı iki kat arttı ve cihaza tekrar müdahale etmek zorunda kaldı.
Olayın duyulmasından sonra Apple, yıllar önce geri çağırdığı bataryaların bu laptopta da kullanılıp kullanılmadığını öğrenmek için araştırmalarına hız verdi.


Kaynak
Hürriyet
 
Kayıt
3 Mart 2009
Mesaj
1
Tepki
0
O patlayan yerin guc girisi veya batarya oldunu eminmisiniz

orada hardisk var hardiskler patlamaz:D alet bi tuhaf duruyo

son cikanlarda isinma sorunu var ama patlama sorununu ilkkez goruyorum gozumle gormedende inanmam
 
Yukarı Alt