Sorunlu iMac Ekranları Davalık Oldu

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89

ABD’de Apple aleyhine açılan kolektif tüketici davalarına birisi daha ekleniyor. Davanın konusu, iMac ekranlarında oluşan ve Apple’nin garanti kapsamına dahil etmediği dikey çizgiler . Floridalı bir tüketici, yaptığı 13 sayfalık dava başvurusunda, dikey çizgilerin hatalı konnektörler ve/veya bağlantılar nedeniyle ortaya çıktığını ve durumun tasarım ve üretim kaynaklı bir kusur olduğunu belirtip, kendisi gibi binlerce tüketicinin bu kusurdan etkilendiğini belirtiyor. Davacı tarafın talebi, Apple’nin kusurlu donanımı kabul etmesi ve zararı tazmin etmesi.

Bakalım davalı Apple, davacının bu iddialarına ne yanıt verecek? Ben şimdiden olacakları görür gibiyim. Anahtar kelime “uzlaşma“. Aleyhlerindeki her davada olduğu gibi, muhtemelen yine uzlaşma yolunu seçerek konuyu kapatmaya çalışacaklardır.

Bu arada, biz iMac ekranlarındaki üretim hatasından bahsederken Apple, LG ile beş yıllık bir LCD panel anlaşması imzalamış. 500 milyon dolarlık anlaşmayla, LG hâlen ürünlerinin %70′ine panel sağladığı Apple için beş yıl boyunca üretim yapacakmış. Ne diyelim, hayırlı ama “üretim hatasız” olsun…

Alıntıdır
 
Yukarı Alt