Sublimasyon baskı ile ilgili .

echoes72

Üye
Kayıt
2 Mart 2010
Mesaj
2
Tepki
0
Herkeze Merhaba.Konuyu umarım doğru yere açmışımdır.
Benim bir sorum olacak.Taranmış veya internet ortamından indirilmiş bir resim tisort üzerine pres (ütü) yapıldığında digital baskıda sonuç verirken ,matbaa ortamında basıldığında istenilen sonuç elde edilmiyor.Matbaa baskısında iyi bir sonuç elde etmek için Taranmış veya internet ortamından indirilmiş bir resme ne gibi işlemler yapılmalıdır?
 
Kayıt
2 Kasım 2008
Mesaj
302
Tepki
10
Merhaba echoes72 , öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Matbaa ortamından bahsediyorsunuz,sanırım emprime demek istediniz.

1.Tisort üzerine mi baskı yapmayı düşünüyorsunuz?
2.Taranmış veya internet ortamından indirilmiş bir resmi ,üstünde hiç işlem yapmadan matbaa ortamında basmak istiyorsunuz ?

Eğer birinci soruya evet diye yanıtlarsanız ,doğuru yerdesiniz. :)
Ama ikinci soru benim sorum derseniz ,şansınızı ''Matbaa ve Baskı Sistemleri'' bölümünde deneyin . :)
 

echoes72

Üye
Kayıt
2 Mart 2010
Mesaj
2
Tepki
0
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.Benim öğrenmek istediğim bir tişort getirilip taranıyor ve bu deseni çalıştıktan sonra digital makinada (mimaki ,roland gibi )prova niyetine çıkış alınıp tekrar tişort üzerine aktarıldığında iyi netice verirken ,okeylenip matbaa ortamında süplime boya ile çok adet basılıp pres ütü ile tişort üzerine aktarıldığında renkler digitaldeki gibi sonuç vermiyor.Matbaa cmyk'sı ile süplime cmyk'sı birbirine zıt. Matbaa mantığı göre renk ayrımı yapıldığı zaman ortaya kötü bir iş çıkıyor.Malum bende matbaa tekniğine göre renk ayrımı biliyorum.Acaba bunun düzgün olabilmesi için tavsiyeniz nedir?
 
Yukarı Alt