Süblimasyon Transfer Çalışmalarında Çözünürlük

sualci

Üye
Kayıt
7 Ekim 2012
Mesaj
2
Tepki
0
Merhaba

elimde EPSON SX 235w marka yazıcı mevcut ve içerisinde süblimasyon mürekkepleri var. kağıt olarakta sert zemin süblimasyon kağıdı kullanmaktayım. Sormak istediğim photoshop üzerinde çalışma yaparken. çalışma alanı olarak W:21 cm H:29,7 cm Res: 150 pixels/inch kullanıyorum. acaba bardak baskılarında bu çözünürlük iyimi daha yükseltmeme gerek varmıdır ?
 
Kayıt
9 Kasım 2012
Mesaj
37
Tepki
1
21 cm en 29 cm boy çözünürlük 300 dpi olması gerekli. Kupa baskı yaparken sadece kupa için üretilmiş olan bu kağıda bakmanızı öneririm. http://www.transfermatik.com/Epson-transfer-kagidi,PR-76.html

Birde renk ayarı çok önemlidir yazdırma tercihlerinden kağıdınız sarı renkte ise epson glossy kağıt seçeneklerinden seçmelisiniz.

fotoğraf kalitesi baskıyı seçin sakın en iyi kaliteyi seçmeyin bu yazıcının yavaşlamasına neden olur unutmayın kaliteli baskıyı doğru kağıt ve seçeneği ile yapabilirsiniz.

gelişmişe gelince orada photoenhance atomatik düzeltmeyi seçin ve sol altta ayarı kaydet deyin.

photoshop tan ben yazıcıya göndermiyorum masaüstüne resmi kaydedip masa üstünden resmi yazıcıya gönderiyorum renkler daha güzel çıkıyor.

ve kupa baskısı yaparkende şöyle yapın 175 derecede 100 saniye kağıt boyayı geç bırakıyorsa 120 saniye ama dikkat etmeniz gereken makina 175 dereceye gelince kupayı koyup presliyosunuz. daha sonra derece düşüyor kupa içindeyken 175 dereceye gelince zamanı çalıştırıyosunuz ve hemen kupayı çıkartıyosunuz.

Bu tarz soruların yayınlandığı sadece süblimasyon ve transfer baskı sistemlerinin olduğu forum sitesi var.

TIKLAYIN

http://www.fotoilan.net/sublimasyon-baski-sistemleri/
 
Yukarı Alt