Şunu nasıl yaparım ?

vdesigner

Üye
Kayıt
7 Ağustos 2012
Mesaj
5
Tepki
0
Merhaba , şunu nasıl hangi programla ve hangi makinayla yapabilirim ? eğitici ders ve tam olarak projenin ismi nedir ? bilginiz varsa bilgi verirseniz cok sevinirim şöyle işler yapmayı öğrenmek istiyorum ilk aşama denilme yanılmalarla baslamalıyım... yardımcı olursanız minnettar kalırım.


 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@vdesigner

3 boyutlu herhangi bir programda yapılmış mimari bir görselleştirme işi bu. Reklam ve bilgilendirme amaçlı.

Onlarca program var herhangi birinde yapılmış olabilir ama Türkiye'de en çok stüdyo 3D max kullanılır.

Bu tür işler genelde bir mimarlık/müteahitlik firması gözetiminde belirli planlara, autocad belgelerine sıkı sıkıya bağlılık gerektirir. Tasarım/estetik gözünün bilgisinin görece en az gerektiği alandır diyebilirim. (konsept çizim vb'ye gerek kalmadan yapılan içinde sanat olmayan bir dal) Burada bilinmesi gerekenler programa hakimiyet, autocad vb gibi programlardan aldığın dökümanı işleyebilme, ileri derecede ışık ve render kabiliyeti gerekir.

İleri düzeyde bu tür işler için workstation diye tabir edilen PC'ler kullanılır. Mac prolar ise mimar ve mühendislerin arası pek iyi olmadığından ve de max programı olmadığından tercih edilmez.
Elinizde en azında corei7 li, min 12 gb ramlı, iyi ekran kartı hızlı bir hdd'ye sahip makina olması gerekir. Daha azı da olur tabi sonuç olarak bu render sürelerini çok arttırır.
 

Emre Şerim

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
20 Ekim 2008
Mesaj
257
Tepki
14
3ds max ile ilgilendiğim için, arkadaşımızında dediği gibi projeyi modelledikten sonra bi "line" çizip kamerayı ona yerleştiriyosun. o bu render'ı alıyor..
 
Yukarı Alt