Tasarımım İzinsiz Kullanıldı

Kayıt
15 Temmuz 2009
Mesaj
30
Tepki
0
Arkadaşlar daha önce bu başlıkta sizden fikir aldığım bu konu için Mart, 2013'de Asliye Hukuk Mahkemesine yaptığım suç duyurusunun ve ardından açılan kamu davasının sonucu bu gün elime ulaştı. Bunu önce sizinle paylaşmak istedim çünkü aramızda halen daha bu sorunları yaşayan meslektaşlarımız var.

Başvuruda bulunduğum ilçenin üst mahkemesi olan il asliye hukuk mahkemesi (Şehir adı vermek istemiyorum); öncelikle dosyayı Ankara'ya bilirkişi incelemesine gönderdi ve 7 ay sonra kesin kararını açıkladı. Buna bağlı olarak suçlu bulunan şirket yöneticilerine 365 gün hapis cezası verildi. Sosyal durumları göz önünde bulundurularak; ceza indirimiyle beraber toplamda 6,000 TL adli para cezasına çevrildi.

Yedi gün itiraz olmaması halinde bu kesin karar ile yine aynı mahkemeye maddi ve manevi tazminat davası açmak için başvuruda bulunacağım.

Bu tür problemler yaşayan arkadaşlarımızın bu konuda asla taviz vermemeleri, öncelikle yaptığı işe sonrasında meslektaşlarına saygı gereği olarak haklarını yedirmemelerini rica ediyorum.

Hepimize iyi çalışmalar.
 
Yukarı Alt