TGDD resmi olarak kuruldu. Faruk Çağla Adalet Bakanlığında BİLİRKİŞİ OLDU!

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
DİKKAT-DİKKAT-DİKKAT;
------------------------------------

TGDD (Tüm Grafikerler Dayanışma Derneği) 17 Mayıs 2012 tarihinde yasal olarak valilik emriyle Tüzüğümüzün 5253 sayılı Dernekler Kanununa uygunluğunun İl Dernekler Müdürü Sn.Eyüp Dursun ERGÜR onayı ile resmen kurulmuştur.

Henüz defterlerimiz para makbuzlarımız hazırlanma aşamasında olduğundan üye aidatı alıp üye kabulüne başlayamadık. Bu nedenle bizi sevenler, bizden destek bekleyenler henüz bize destek olamamaktadır.

En büyük eksiğimiz , henüz gönüllü hukuk danışmanı olacak bir avukat dost bulamayışımızdır.
--------------------------------------------

Umarım sevineceğiniz bir haberdir;
İstanbul adliyesi İlk Derece Mahkemesi Başkanlığı tarafından 9.000 kişilik çeşitli meslek uzmanlıklarına sahip bilirkişiler içindeki iki adet bulunan Grafik Sanatlar Bilirkişisinden biri olarak seçildiğimi ve 18 Haziran 2012 günü bilirkişilik yemini ederek göreve başladığımı, Bilirkişilik Sertifikamı 9 Temmuzda alacağımı bildirmekten meslektaşlarım ve adalet adına mutluluk duyarak açıklıyorum.

TGDD konusunda şunu diyorum;
Avukat desteğimizi de bulursak tüm meslektaş dostlarla, kaderdaş derneklerle de dayanışma içine girerek grafikerlik mesleğinin hak ettiği seviyeye tekrar kavuşturulması yolunda geçmişte olduğu gibi şimdi daha büyük azimle çaba sarf edeceğim.

Bilirkişiliğe hak kazanmış olmam konusunda ise şunu diyorum;
Grafikerlik, matbaacılık, reklamcılık vs gibi konularda adalete intikal eden ve edecek olan uyuşmazlıklarda bilirkişilik görevimi; taraf tutmadan, tamamen tarafsız ve özenli olarak; ilim, fen ve sanat kuralları doğrultusunda yapacağımı, adaletin tecellisi için çalışacağımı tüm meslektaşlarıma bildirmek isterim.

Saygılarımla.
Faruk ÇAĞLA
---------------------
Not;
şimdilik üyelik aidatı istemiyoruz çok yakın bir gelecekte isteyeceğiz, potansiyel üyelik için şimdilik www.tgdd.org adresine gidip üyelik formunu ve iletişim bilgilerini doldurun, sizinle temasa geçeceğiz.Görev dağılımı, iş bölümü ve proje önerilerinizi, öncelikli konuları belirleyeceğiz, toplantı tarihi belirleyeceğiz.
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
@farukcagla

Başta sizin adınıza, sonrasında bu işi kendisine meslek edinmiş bir birey olarak bu gelişmeden büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.

Saygılarımla.
 

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
19 Aralık 2011
Mesaj
1.154
Tepki
164
Hayırlı uğurlu olsun. Umarım mesleğimizi hak ettiği kaliteye getireceğiz.

Sizi de yürekten tebrik ederim Sayın Faruk Çağla.
 

farukcagla

Grafik Öğretim Görevlisi
Kayıt
24 Şubat 2008
Mesaj
642
Tepki
23
Sevgili Dostlar;

Grafikerler.org sitesiyle 4 yılı aşkın bir zamandır bazen tatlı, bazen buruk (ama asla acı değil) bir çok ilişkim ve yazışmalarım oldu.

Bu yazışmalar tıpkı bir evliliğin zamanla yerine ve rayına oturması gibi, zaman içinde birbirimizi daha iyi tanımamıza ve dostluğumuzun pekişmesine vesile oldu.

Şimdi bu dostluğumuzdan aldığım güven ve site sahibi Ömer beyin samimiyetine duyduğum inançla en yeni üyeden en kıdemli üyenize, en alt veya üst rütbeli yöneticinize kadar, mektepli-mektepsiz ayrımı yapmadan tüm Grafikerler.org sitesi üyelerini www.tgdd.org sitesine üyelik başvurusu yapmaya ve iletişim bilgilerini oraya bırakmaya davet ediyorum.

Şu an 55 yaşımdayım, Allah ömür verirse ve ömrüm oldukça alaylı-mektepli demeden tüm grafikerlerin haklarını her platformda savunacağımı, meslek içinden ve dışından mesleğimize zarar verenlerle hukuki yollardan mücadele edeceğimi, grafikerlerin aldanmasına veya aldatmasına izin vermeyeceğimi, meslek içi eğitime çok ama çok önem verip tüm grafikerlerin özellikle tasarım öğrenmeleri için elimden gelen gayreti göstereceğimi, bir grafikerin her işi yapmak zorunda olmadığını ve grafikerler arasında işbölümüne ve uzmanlık alanına göre görev dağılımı olması gerektiğini ve ekip çalışmasının kaçınılmaz olduğunu, bunların hepsine adıma inandığım gibi inandığımı; herkesin önünde ve huzurlarınızda AÇIKÇA İLAN EDİYORUM.

Bu görüşte olan meslektaşlarımı www.tgdd.org a üye olmak için davet ederken bu dayanışmanın aslında grafikerler.org ile tgdd.org arasında rekabeti değil çok kutsal, çok hayırlı bir işbirliğini oluşturduğunu, her iki org. un da aynı tarafta olduğunu, çıkar ve menfaat birliği içinde olduğunu, asla düşmanlık değil, dostluk duyguları içinde olduklarını bütün İNANCIMLA İFADE EDİYORUM.

Meslek çıkarını korumak isteyen, birlik olmak isteyen, birlikten kuvvet doğar diyen ve dayanışma olmadan kurtuluş olmayacağına inanan grafikerleri üyelik başvurusu yapmak için www.tgdd.org a bekliyorum.Sizleri bekliyorum.
Saygılarımla.
 
Yukarı Alt