Tipografi Çalışması Yardım ???

Kayıt
11 Temmuz 2010
Mesaj
44
Tepki
0
Grafiğe yeni başladım yaklaşık bir yıl oldu fakat çoğunluk ile web programlama ile geçirdim bu vakti grafik olarak banner vb tasarımlar yaptım. Ben tipografi projesi aldım ve tam olarak neler yapılabilir bir firma için ? Ne olmazsa olmaz yada neler daha hoş bir stil kazandırır gibi sorularım var siteyi inceledim biraz çalışmalar var paylaşılan fakat tam olarak anlamadım bana bu konuda yardımcı olup aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim


:smartass::smartass::smartass::smartass::smartass:​
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
@alptekinenes

Aslında hocam en başta illustrator başlığı altında bu başlık yanlış dediğiniz gibi bu bir tipo çalışması olacak sonuçta istediğiniz yerde yapabilirsiniz.

Tipografi projesinden kastınız gerçekten bir tipo projesiyse bu durumda tipografi biraz da mizanpaj becerenizin/tekniğinizin üst düzeyde olması lazım.

Size önerebilceğim güzel bir kaynak var başucu kitaplarımdan biri:Çağdaş tipografinin temelleri /namık kemal sarıkavak. Sadece bu kitaptan yararlanarak kısa zamanda tasarımın en temel ve en önemli uğraşı sayılacak tipografiye belli ölçüde hakim olabilirsiniz.

En başta fontları tanımalı, fontun anatomisini öğrenmelisiniz. Yoksa buralarda göreceğiniz gibi bir yazıyı eviripp çevirip tipografi yapılmaz.
Daha sonra aklıma gelenler kelimeler, cümleler, harfler, paragraf, özellikleri boşlukları renkleri oranları, psikolojik etkileri bunları kavramak lazım.
 

Meci*

Üye
Kayıt
16 Ağustos 2010
Mesaj
167
Tepki
2
psikolojik etkiller kimileri içn çok daha önemli dikkate alınız :D
 
Kayıt
11 Temmuz 2010
Mesaj
44
Tepki
0
teşekkür ederim ilginiz için geliştirdim bayağı çalışmalarımı sizler ile paylaşacağım en kısa sürede arkadaşlar
 
Yukarı Alt