Tuğba Koçak / Afiş-3

Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
Çalışma güzel bol görselle birşeyler anlatıyor. Bu tür olumsuz durumlara düşmeyin ki kazalara sebebiyet vermeyin diyor. Ancak bu resimlere bakan birçok kişi komik resimlere bakar gibi bakacak ve trafik kurallarına uyması gerektiği algısına ulaşamayacaktır.

Bir de kalabalık bir arkadaş gurubu ile bakıyorsa resimler üzerinde kahkahalar atarak yorumlar yapılacak, espriler yapılacak yine kurallara uyulması gerektiği algısına ulaşamayacaktır.

Yukarıdaki her bir kareden de anlaşıldığı üzere can güvenliğini mal güvenliği kadar önemsemeyen bir toplumuz ve daha da acı tarafı bu yönümüz ile övünüyor olmamımız. Bana bişey olmaz, zaten mesafe yakın, ben ne yükler taşıdım bu araba ile gibi cahillik kokan sözlerle yanındakileri de etkileyerek nasıl bir trafik canavarına dönüştüğünü gözlemliyoruz.

Bazen düşünüyorum da acaba bizim toplumumuz nasihat toplumu değil mi? Nasihat ettiğin zaman dinleyip sonra hiçbirşey olmamış gibi yaşayan bir toplummuyuz?

Ceza toplumu olsak bu tür kazalar azalır mı? Mesela herhangi bir kazaya karışan ve %75'in üzerinde suçlu olduğu tespit edilen kişinin ehliyetini ve aracını elinden alsak diğerleri için örnek olur mu?

Yıllardır kazalar oluyor bu ülkede ve yıllardır ikazlar yapılıyor ancak sonuç gittikçe kötüye gidiyor. Yani ikazlara değil de cezalara ağırlık versek sanırım daha olumlu sonuçlar alırız..

Yarışmada başarılar dilerim...
 

tugbakocak

Üye
Kayıt
24 Ocak 2008
Mesaj
89
Tepki
3
Yorumlarınız için teşekkür ederim Süleyman bey.Bu konuyla ilgili 3.çalışmam ilk çalışmamı incelerseniz insanlara ibret verici bir çalışma ile konuyu anlatmak istedim.İkinci çalışmam daha sade ve alkolün trafikte doğurabileceği kazaları anlatmak istedim bu çalışmam en sevdiğim oldu aslında.Bol görselle yani gerçekle anlatmak istedim.Ağlancak halimize gülüyoruz daha iyi bir sloganda olabilirdi bu çalışma için.Size hak veriyorum

"Ceza toplumu olsak bu tür kazalar azalır mı? Mesela herhangi bir kazaya karışan ve %75'in üzerinde suçlu olduğu tespit edilen kişinin ehliyetini ve aracını elinden alsak diğerleri için örnek olur mu?"

Bu doğrumu olur bilmiyorum ama en azından caydırıcı olucaktır.Yurt dışında bu cezalar hiçte hafif değil.
 
Yukarı Alt