Türk Sanatçının Birbirinden Muhteşem Minimalist 11 Eseri

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
Hasan Kale işinin ehli bir sanatçı. Küçücük kırıntıların üzerine dünyaları sığdırıyor. Çalışmaları dünyaca biliniyor ve beğeniliyor.

1959’da Bursa’da doğdu. Çocukluk yıllarından itibaren resimle ilgilenen sanatçı; kariyerine İstanbul’da minyatür çizerek başladı. Ardından birçok sanat projesine dahil oldu, başka tasarım alanlarıyla ilgilendi. Resim çalışmalarına ara vermeden mücevher tasarımı yapmaya başladı. Alanında çok ünlü birçok mücevher firmasına özel koleksiyonlar hazırladı. (Sur-u Sultani, Siyah Beyaz, Esinlenmeler)
Minyatür alanındaki pratikleri resimleriyle birleştiren Hasan Kale; minyatür sanatını çağdaş bir gözle yorumlamaya çalışıyor. Günlük hayatta karşılaştığımız, önemsemediğimiz objelere – çivi, vida, ipek kozası, pirinç, arı kanadı, toplu iğne başı – minyatür resimler çizen Hasan Kale; bu mikro çalışmaları kariyerinin dönüm noktası olarak görüyor.

Mikrolar haricinde, büyük tablolarında da sanatçının minyatür tekniklerinin bir yorumunu görebilmek mümkün. Sanatçı detaycı bir uslupla; sanatta estetiği herşeyin önünde tutuyor ve sadece güzel eserler yapmak istiyor. Bakış açısı olaraksa; Neo-Classic ve Neo-Orientalist sanat akımlarını kendine daha yakın hissediyor.




 

ZxxxE

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
17 Eylül 2008
Mesaj
1.986
Tepki
1.625
Söyleyecek söz kalmamış, tek kelimeyleyle muhteşemler. Paylaşımlar için teşekkürler ...
 
Yukarı Alt