Türkçeleştirdiğim fontlar ve harika bir set

Kayıt
21 Mayıs 2014
Mesaj
2
Tepki
10
İşte size muhteşem ötesi bir font arşivi.


http://www.mizanpaj.com/Turkce-fontlar-www.mizanpaj.com.zip

şifresi: www.mizanpaj.com


Linkte 2.000’den fazla font bulacaksınız. Bunların tamamı Türkçe. 500'e yakınını kendim Türkçeleştirdim. Öyle rastgele fontlar da değil.


Klasörü açtığınızda 3 adet klasör göreceksiniz.

AİLESİZ FONTLARIM: 174 adet font mevcut. Font menüsünde AİLESİZ ismiyle iki ana font klasörü oluşacaktır. Böylece çalışmalarda fontun ismine ayrı, altındaki menüye ayrı tıklayarak dikkat dağınıklığını önlemiş olmayı hedefledim.


AİLE FONTLARIM: En çok kullanılan fontların ailesini veya sülalesini bulacaksınız. Örneğin: Helvetica (155 adet), Univers (28 adet), Eurostile (17 adet) gibi 400'e yakın font.


TÜRKÇE FONTLAR: Bunlar da sağlam bir font arşivinden derlediğim fontlar. 1600 küsür font mevcut. Vakit bulursam Futura ailesini de Helvetica gibi toparlayacağım. Böylece Futura fontunun çeşitlerini font menüsü altında tek menüde görebileceğiz.


Bu çalışmayı yapma sebebime gelince:

Grafiker olarak sık sık font ihtiyacım oluyordu. İndirme sitelerinde ise ya linki kırık ya da indirmek için tek tek uğraşıyorsun. Nadiren adam gibi istediğimi bulabildim. Haliyle balık avlamak yerine balık tutmayı öğrenmeyi tercih ettim. Font aramak zaman kaybına sebep oluyordu bazen.

Bazı fontlarda örneğin İ karakterinin noktasını koymayı unutmuş olabilirim. Tekrar tekrar kontrol ettim, yine de hatalar olabilir.
 

Ayken

Üye
Kayıt
25 Şubat 2014
Mesaj
10
Tepki
4
Çok faydalı ve kolaylaştırıcı olacak. Çok teşekkürler. Paylaşımlarının devamını dilerim :D

İndirdim ve süperler, muhteşemler, Allah razı olsun. Helal olsun, ne diyim başka :) Herkese tavsiye ederim.
 

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
2.054
Tepki
141
hemen indiriyorum, türkçe font sıkıntısı oldukça gündemde umarım
işimize yarar.çok teşekkürler
 
Yukarı Alt