Türkiye Microsoft'un yeni üssü oluyor

Kayıt
7 Ocak 2009
Mesaj
534
Tepki
7


Microsoft'un Bilkent Üniversitesi Cyberpark bünyesinde yer alacak Microsoft İnovasyon Merkezi'nin açılışı için Türkiye'de bulunan Steve Ballmer, Türkiye'nin her yıl 400 bin üniversiteliyi mezun eden, genç bir ülke olduğunu hatırlatarak "Türkiye'de çok sayıda genç ve başarılı yazılım geliştirici var, bu insanların potansiyelini görüyoruz ve bu potansiyelin büyük işler başaracağına inanıyoruz" dedi.
Ballmer, Microsoft İnnovasyon Merkezi'nin 500 bin doları ilk yıl olmak üzere, toplamda 10 milyon dolarlık planlanmış bir bir yatırımla Türkiye'de yer alacağının kesin olacağını belirtti.
İnnovasyon merkezinde öncelikli hedefin yerel sağlık ve e-devlet operasyonlarına kanalize edilmiş çalışmaların olacağını belirten Ballmer, Türkiye operasyonuna dönemsel olarak Microsoft merkezinden görevlendirmelerin de yapılacağı söyledi.
Microsoft İnnovasyon Merkezi, dünyada ilk kez bünyesinde Oyun Geliştirme Ön Kuluçka Merkezi bulunduran bir örneği oluşturuyor.
Türkiye'de oyun geliştirme konusunda istekli ve deneyimli, ciddi projelere sahip yazılım geliştiriciler bu şekilde ihtiyaç duydukları desteği bulabilecekler.
Türkiye'nin küresel bilişim pazarındaki yerini sürekli olarak gelişmekte olduğunu bizzat kendi gözlemleriyle fark ettiğini ifade eden Ballmer, bu yıl dördüncü kez ziyaret ettiği Türkiye'de özellikle Bilişim Teknolojileri (BT) başta olmak üzere ekonomide büyük bir gelişmenin olduğunu kaydetti. Ballmer, insanların bilinçlendiğini, aktif kullanıcıların artık daha yoğun bir şekilde bilişimi tartıştığını ve kullanıcı sayısının büyük bir artış gösterdiğini ifade etti.
Microsoft Türkiye operasyonunun günümüzde Ortadoğu ve Avrupa operasyonunu çok büyük başarıyla yönettiğini belirten Ballmer, İnovasyon merkezinin geç kalmış bir operasyon olduğu konusundaki soruya "Global ekonomik kriz sırasında Ankara'da böylesi güçlü bir yatırım yapıyoruz. Geç kalınmış olduğunu düşünmüyorum, buradaki operasyonumuz sadece doğru zaman olduğunu düşündüğümüz bir zamana denk geldi" dedi.
Ballmer, inovasyon merkeziyle birlikte, lise öğrencilerine ücretsiz Microsoft yazılımları sunarak, genç yazılım geliştiricileri teşfik etmek amacıyla yürütülen DreamSpark programının Türkiye'ye de aktif hale getireleceğini açıkladı. Geçtiğimiz yıllarda DreamSpark çerçevesinde yapılan yarışmalara en çok katılım yapılan 9. ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Ballmer "Bir düşünsenize, DreamSpark Türkiye'de olmadığı halde böyle bir katılım oluyordu. Bundan sonra çok daha büyük bir katılım sayısı bekliyoruz" dedi. Ballmer, DreamSpark hakkında "Günümüzde ekonomik durumu iyi olmayan, 13-17 yaş arasında bir çok deha var.
Aileleri veya kendileri Microsoft yazılımlarını satın almak içinyeterli mali güce sahip değiller, kurucumuz Bill Gates, bu yaşlarda ilk yazılımlarını yazıyordu, ailesi buna olanak tanıyabiliyordu. Şimdi, DreamSpark sayesinde Türk öğrencilerin de ücretsiz olarak Microsoft geliştirme yazılımları ile uygulamalar geliştirmesine olanak tanımaktan mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.
 
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
465
Tepki
5
Adamcağız Bir Köprü altında tezgahtan tüm Microsoft ürünlerini kaç TL den alınabileceğini bilse kriz geçirir haerhalde...
 
Yukarı Alt