Tüsiad a yeni logo

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
TÜSİAD YENİ LOGOSUNU BELİRLEDİ

TÜSİAD�ın logosunu yenilemek için açtığı yarışma sonucu, yeni kurumsal logo belirlendi. Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucu Yetkin Başarır�ın eseri birinciliğe layık görülerek, 20.000 TL tutarındaki ödülün sahibi oldu. Yeni TÜSİAD logosu kurumsal kimlik çalışmalarının bir parçası olarak TÜSİAD�ı temsil eden tüm mecralarda resmi logo olarak kullanılacak.

TÜSİAD Logo Belirleme Yarışması ile ilgili TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner şu ifadeleri kullandı:

�TÜSİAD�ın yeni kurumsal logosunu belirlemek için açtığımız yarışmaya katılan tüm yarışmacılara emekleri ve yarışmaya gösterdikleri yoğun ilgi nedeniyle çok teşekkür ederiz. Yapılan tüm çalışmalar bizim için büyük değer taşıyor. Türkiye�de grafik tasarımı konusunda gelinen noktayı ve bu alandaki başarılı çalışmaları görmek bizleri heyecanlandırdı. Bu alanda çalışmalarını yürüten amatör ve profesyonel tüm sanatçılara ileriki çalışmalarında başarılar diliyoruz.

TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak TÜSİAD�ın yeni logosunun yaratıcısı Yetkin Başarır�ı kutluyoruz. Seçilen logonun, kurumun önemsediği süreklilik, dinamizm, şeffaflık ve dayanışma anlayışını yansıttığı inancındayız.�

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
İlk açıklamalarında uygun bir logo bulunamadığı için yarışmanın iptal edilip davet usulü yeni bir çalışma seçeceklerini belirtmişlerdi. Sanırım bu arkadaşı davet etmişler. Hayırlı olsun diyelim...

353n

Üye
Tepki
0
bencede çok güzel bir tasarım olmamış istedikleri şartlara uygun bir taraf göremedim çevrecilik gib

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
19
Ben halen bir anlam vermiş değilim logoda kimsenin göremediği gizli bir espri mi var. ? çok inceledim ama bahsi geçen süreklilik, dinamizm, şeffaflık ve dayanışma anlayışını göremedim ???

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
@Kerim Öksüz

şeffaflık dışındaki diğer 3 öge (dinamizm, süreklilik ve dayanışma)
harflerin estetik bir şekilde bütünleşmesinden ortaya çıkıyor

T-Ü-S-İ-A-D harf harf birbirinden bağımsız normalde
ama logoda bir bütün haldeler
tıpki derneğin bünyesi gibi
birbirinden bağımsız birçok iş adamı geliyor
dernek bünyesinde bütün oluyor

sanırım şimdi anladın espriyi :)

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Tepki
53
Bu arkadaş da yeni öğreniyor galiba logonun ne demek olduğunu veya nasıl yapıldığını. Ama şans işte. kazanmış yarışmayı... Oysa kimse beğenmemiş. Belki de iptal edilir kimse beğenmedi diye kimbilir? :)
Bu arada ben çok beğendim. Belki de benim de acemi olmamdan kaynaklanıyor. :)

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Tepki
14
@Hasan Güner

Ben bu logoyu beğendim. Tabiki birsürü çamur atmak isteyenler olacaktır. Özelliklede bu yarışmaya katılmış olanlar ve dereceye giremeyenler şike olduğunu düşüneceklerdir ve özellikle bu konuda yarışmanın ertelenmesini koz kullanacaklardır. Logo yapmak resim yapmak demek değildir. İçerisinde bir ton anlamsız şey olmasına gerek yoktur. Bazen bir tipografi ile herşey anlatılabilir. Bu logo da bunun en güzel örneğidir. Profesyonelce çalışılmıştır.
Adı geçen arkadaşı tebrik ederim.

Yukarı Alt