TYLOLHOT slogan ve reklam çalışması (2) | hasan güner

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
önce kafiyeli sloganı buldum,
sonra konsepti oluşturdum...
işte karşınızda yeni eserlerim :p

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Merhaba Hasan Bey.
Çalışmanız hoş görünüyor fakat size birkaç tavsiyem olacak.
Ben olsaydım:
1: Evvela sloganımı değiştirirdim, sloganımı zaten önceden hasta olmuş bir insana hitaben yaratmaya çalışırdım. Aksi halde şu şekilde sanki firma birilerinin hasta olmasını istiyormuş gibi bir izlenim oluşmuş, daha derine inersek: "Hadi hasta olun da bizim ürünümüzü satın alın!" gibi bir istek doğmuş, sloganda emir cümlesi de kullanılınca esas anlatılmak istenilen durum yukarıdaki şekildeki gibi tüketiciye gayet yanlış aktarılmış.
Malumunuz hiçkimse Tylolhot alıp içebilmek uğruna hasta olup da yatmak istemeyecektir.
Bu kısmı düzeltirsek firmanın sloganda yarattığı sıkıntı ortadan kalkacaktır bana göre.

2: Birkaç imla hatamız var; bunlar: Sonu noktayla biten cümlenin başı büyük harfle başlar ki siz bunu zaten biliyorsunuzdur; muhtemelen gözünüzden kaçmış bu durum. Sonra noktalama hatası var. Türkçe'de ".." yoktur; ya "..." vardır ya da "....." vardır. Bu da gözünüzden kaçmıştır eminim, ya da çalışma serbest olduğu için bu çok önemli kurallara dikkat etmediniz, ne dersiniz?

3: Ön tarafta kutu gölgesi için kullandığınız turuncunun arka kısımları çok sert ve gözü rahatsız ediyor, bu durum çalışma yarım kalmış gibi bir izlenim yaratıyor adeta. Bu fikri muhtemelen zeminle duvarı ayırmak için böyle kullandınız fakat uygulama çok sert göründü gözüme, belki biraz yumuşatılabilir.

4: Sarı tonu biraz daha artırırdım, slogandaki font puntosunu 1-2 artırırdım, fonta beyaz renk atardım.

5: "Sonra" zarfını slogan ile marka arasına alır ve ortalardım.

6: Markayı siyah değil de orjinal haliyle yine şu an olduğu yere yazar etrafına da beyaz kontür atardım.

7: Limonu tüm değil yarım seçer, kesik kısmını hafif sola dönderir, arkasına limon yaprağını ve bir de çiçeğini hafif görünecek şekilde eklerdim, son olarak limona bir de pipet geçirir , çalışmamı tamamlardım. ( Yaz mevsiminde olduğumuz için limonda böyle bir yol seçerdim, İnsan Psikolojisi'nden yararlanırdım yani.) Tamamen farklı bir bakış açısı oldu sanırım. Fikriler geliştirilebilir.

İyi çalışmalar dilerim.

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Tepki
45
@Hakan Dağdeviren

iyileşmeye başladım ama bu arada
yorumlarınızla eşdeğer 3. denemeler gelebilir
saygılarımla... :)

Yukarı Alt