Ücretimi Alamıyorum - Ne yapmam Lazım

fogbird

Üye
Kayıt
31 Temmuz 2008
Mesaj
76
Tepki
1
Daha önce yazdığım gibi karışık bir yol izlemişsiniz.
Şüphelinin kasten yaralama suçunu işlediğine dair mücerret iddiadan başka kamu davasının açılması gerektirir delil ve emareye rastlanmadığından,
Ceza davası yolunu izlemişsiniz.
Savcılık incelemiş, kişisel ya da kamu davasını gerektirecek bir durum olmadığına karar vermiş. 15 gün içinde ağır ceza mahkemelerine itiraz hakkın var.
Boşuna itiraz etme, bu yoldan bir şey elde edemezsin.
İşten çıkarılmanın hukuki ihtilafa konu olması nedeniyle müştekinin ait olduğu mahkemede dava açmakta muhtariyetine
İş mahkemelerinde dava açabileceğin belirtilmiş.
Benim demek istediğim de buydu.
Direkt olarak iş mahkemesine gitmeliydiniz.
Gecikmiş bir durum yok.
Üstteki mahkeme kararını da yanınıza alarak işyerinin bulunduğu bölgenin iş mahkemesine gideceksiniz.
kolay gelsin
 

rascal0007

Üye
Kayıt
9 Ekim 2011
Mesaj
1
Tepki
0
merhaba öncelikle kolay gelsin.
şöyle bir sorum olacak . ben engelli bir çalışanım ve bundan dolayı vergi muafım var fakat çalıştığım kurumdan 5 aylık vergi hakkımı alamadım . 15 ay çalıştım iş giriş tarihimde vergi muaf hakkımı tescil eden evraklarımı şirkete teslim ettim fakat şirket vurdum duymaz davrandı biraz bu yüzden 15 aylık dönemde ilk beş ay paramı alamadım . buna ek olarak şirketten çıktığımda kullanmadığım 7 günlük yıllık iznim vardı bununda ücretinin ödenmesi için dilekçe yazdım fakat yıllık izin ücretimi de yatırmamışlar. yani şirketten alacağım 7 günlük yıllık izin ve beş aylık vergi muaf hakkım var . konu hakkından nasıl bir öneriniz olabilir. şimdiden teşekkür ederim.
 

marchin

Üye
Kayıt
24 Eylül 2010
Mesaj
12
Tepki
0
İnsanlar bu piyasa şartlarında gerçekten çok zor durumda işverenin parası olsa ödeyeceğini düşünüyorum:s8:
 

elcin--

Üye
Kayıt
16 Kasım 2011
Mesaj
1
Tepki
0
1,5 aylık alamadığım ücretim için noterden ihtar çektirdim ama ihtar sonucuyla ilgili bilgi alamadım yani firmanın buna nasıl cevap verdiğini bilmiyorum sadece beni arayıp ihtarı geri çekmemi isteyip tehdit ettiler herhangi bir korkum yok ve ihtarı geri çekmeyi düşünmüyorum çünkü 3 ay orda çalıştım ve işten ayrıldıktan sonra sigorta girişimi hiç yaptırmamış olduklarını öğrendim ve bu yüzden de dava açıcam ancak alacağım ücretin bir kısmını yatırmışlar fakat hala içerde param var yatırılan paranın 1 lirasını dahi çekersen kabul etmiş sayılıyorsun dedikleri için banka hesabımda duruyor sormak istediğim notere ne şekilde yanıt verdiklerini nasıl öğrenicem ve izlemem gereken yol nedir? teşekkür ederim.
 

fogbird

Üye
Kayıt
31 Temmuz 2008
Mesaj
76
Tepki
1
Noterden ihtarname çekilirken, ihtari çeken kişinin adı ve adresi ihtarnamede yazar.
İhtar, adı üzerinde uyarıdır. İşveren uyarınızı ciddiye alır, ya da almaz. Ciddiye alirsa ihtarname üzerindeki adrese şirket antetli ve kaşeli kağitla yazılı olarak cevap verir. Yani sizin belirttiğiniz adrese.
İhtarnamenin avantajları şunlardir:
- İlgili kisiyi yasal yoldan uyariyorsunuz. Noterden bir kopyasini aldiginiz icin is mahkemesi nezdinde cok onemli bir delile sahip oluyorsunuz.
- Yasa ihtarnamelere cevap yazilmasini bekler. İsverenin ihtara cevap yazmasi mahkemeye gitmenin önünü kapatmaz. Aksine, cevap yazilmasi ikinci bir yazili delile sahip olmaniz demektir.
- İhtar resmi belge sayildigindan cevabin yasaya (iş yasasi) uygun olmasi gerekir. Yani kabaca "vermiyorum ulan, git nereye istersen" turunden bir cevap yazilamaz. Yazarsa o isverene birden fazla dava acma hakki dogar ki; kesin kazanirsiniz.
- İhtari geri cekmeniz icin tehdit edilmissiniz. Bu, hakli oldugunuzu gosteriyor. Kesinlikle geri adim atmayin. Yazili cevap verilmemisse sozle soylenen hic bir vaade inanmayin. Paranizi kurusu kurusuna odemeyi teklif edebilirler. Bu durumda gidin alin. Eksik vermeye ve tüm haklarimi aldim diye bir kagit imzalatmaya kalkarlarsa imzalamayin, parayi da almayin. Mahkemeye gideceginizi soyleyin. Buyuk olasilikla paranizi odeyeceklerdir. Odemezlerse en yakin is mahkemesine gidip dava dilekcenizi verin.

SON NOT: Bankaya bir miktar para yattigini soyluyorsunuz. O isyerine ne kadar ucretle girdiginizin bir belgesi var mi? Bir ucret sozlesmesi ya da bordronuz yoksa, ayni isyerinden sahit bulamadiginiz surece mahkemeyi unutun.
 

wlf

Üye
Kayıt
25 Temmuz 2012
Mesaj
1
Tepki
0
çok önceden açılmış bir konu ama aynı sorunu bende yaşıyorum ve acaba bana akıl verebilecek birileri bulabilirmiyim diye merak ediyorum burda..
:confused:
 

reborn

Üye
Kayıt
26 Eylül 2009
Mesaj
295
Tepki
6
Hatice hanım herkesin yarasını deşmişiniz. :) ALLAH yardımcımız olsun.
 

gogora

Üye
Kayıt
18 Aralık 2012
Mesaj
1
Tepki
0
Herkese iyi günlerr :) Bu konu başlığı altında bana yardım edebilecek birileri var mı acaba?
 

fogbird

Üye
Kayıt
31 Temmuz 2008
Mesaj
76
Tepki
1
Bu konu başlığı altında önerilebilecek olanlar yazılı zaten.
Sizinki de aynı problemse ne bekliyorsunuz ki?
Yazılanları okuyun yeter.
Yok protesto eylemine katılmıstım, gaz yemiştim, savcı çetelemi tuttu gibi dertleriniz yoksa yukarıdaki yönlendirmeler size yeterli.
Varsa, buraya değil, bedava bulgur yiyenlere sorun hesabınızı.
N.Y.
 
Yukarı Alt