Ücretsiz Program Çevirileri

kdrdmrl

Üye
Kayıt
26 Nisan 2009
Mesaj
1
Tepki
0


Yahoo! Messenger (8.1 ve 9.0 sürümleri), Notepad2, Attribute Changer, BestCrypt, BestCrypt Traveller, BCArchive, BCWipe programları ve Polonya’dan yayınlanan bir yapboz oyunu sitesi, Kadir Demirel tarafından Türkçeye çevrildi.
Yahoo! Messenger 8.1 Türkçe Yama, Download.com ve lumiere.cnet.com sitelerinde; Yahoo! Messenger 9.0 Türkçe Yama, Download.com, Gezginler.net ve Softpedia.com sitelerinde; Notepad2, Download.com ve Gezginler.net sitelerinde; diğer programlar ise üreticilerin sitelerinde yayınlanmaktadır.
Notepad2 ve Yahoo! Messenger 9.0 Türkçe Yama, aynı zamanda diğer CNET sitelerinde de yayınlanmaktadır.
Yahoo! Messenger Türkçe Yama 8.1 ve 9.0, Notepad2, Attribute Changer ve BestCrypt Traveller programları ücretsizdir. BCWipe, BCArchive ve BestCrypt programları ise deneme sürümleridir.

Yahoo! Messenger ile;
- İstediğiniz kişiye çevrimiçi/çevrimdışı görünebilirsiniz.
- Çevrimdışı görünürken de dosya gönderip alabilir ve web kameranızı çalıştırabilirsiniz.
- Yahoo! Messenger üzerinden açtığınızda Yahoo! e-posta, varsayılan tarayıcınızda açılır.
Yahoo! Messenger 9.0 sürümü, Windows XP ve Vista içindir. Yahoo! Messenger 8.1 sürümü ise Windows 98/Me/2000/XP/Vista işletim sistemlerinde çalışmaktadır. Türkçe yamanın da buna göre indirilmesi gerekir.

BCWipe: Sildiğinizi düşündüğünüz veriler, Windows tarafından üstüne yazılmadıkça formattan sonra bile silinmiyor. Bu program ile verilerinizi kalıcı olarak silebiliyorsunuz.

BCArchive: Klasör şifreleme programıdır. Bu programı kullanarak Kendi açılabilen şifreli exe dosyalar da oluşturabilirsiniz ve BCArchive programının kurulu olmadığı bilgisayarda bile bu dosya açılabilir.

BestCrypt: Bu programı kullanarak, bilgisayarınızdaki diğer disk bölümleri gibi sürücü harfleriyle gösterilen şifreli sanal sürücüler oluşturabilirsiniz.

Bestcrypt Traveller: BestCrypt programını kullanarak oluşturduğunuz sanal sürücülere program kurmadan erişebilirsiniz. (Bu program kurulum gerektirmiyor, çalıştırılabilir - executable - bir exe dosyadır.)

Notepad2: Açık kaynak kodlu, ücretsiz metin editörüdür, Windows Not Defteri ile değiştirilebilir. (Değiştirme işlemi, sitede ekran görüntüleri ile anlatılmıştır.)

Attribute Changer: Bu programı kullanarak dosya ve klasörlerin özniteliklerini ve tarih/saat damgalarını değiştirebilirsiniz.

Yapboz oyunu sitesini Türkçe olarak görüntüleyebilmek için ise tarayıcınızın dil ayarlarında Türkçenin ilk sırada olması gerekiyor.

Programlar hakkında ayrıntılı bilgi, http://kadirdemirel.webs.com adresinden alınabilir.



 
Yukarı Alt