Uludağ Doğal Maden Suyu Etiket Tasarım Yarışması

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051




Son Başvuru Tarihi: 15 Mayıs 2013

Yarışma Teması: Etiket tasarımı

Yarışma Amacı: Uludağ İçecek olarak, köklü geçmişimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Uludağ Doğal Maden Suyu kaynağımızın işletme ruhsatının alınmasının 100. yılını, bu yıl özel etkinliklerle kutluyoruz. 1912 yılından bu yana markamıza ve maden suyu sektörüne sağladığımız yeniliklerle milyonlarca insanın hayatına sağlık ve lezzet katmaya devam ediyoruz. 100. yıl etkinliklerimiz çerçevesinde, Uludağ Doğal Maden Suyu’nun kuşaklar boyu süre gelen bir yaşam kültürüne dönüşmesinden ilham alarak, gençlere ulaşabileceğimiz, markamızla birlikte onların hayatlarına da değer katabileceğimiz bir etiket yarışması düzenliyoruz.

Uludağ Doğal Maden Suyu Yüzyılın Etiketi Tasarım Yarışması 18 Nisan – 15 Mayıs 2013 tarihleri arasında devam edecek ve yarışmaya ülkemizdeki tüm üniversitelerin grafik tasarım ve endüstriyel tasarım bölümü öğrencileri katılabilecek. Dereceye girecek öğrencilerin etiket tasarımları, Uludağ Doğal Maden Suyu’nun sınırlı sayıda üretimi yapılacak özel kutularında tüketicilerle buluşacak.

Yarışma Takvimi:

Yarışma Son Başvuru Tarihi : 15 Mayıs 2013 23.59′a Kadar
Sonuçların İlan Edilmesi : 22 Mayıs 2013
Ödül Töreni : 6 Haziran 2013
Yarışma Jürisi:

Ece Ege, DiceKayek Markası Yaratıcılarından
Zeynel Abidin, Fotoğraf Sanatçısı
Aslıhan Arıkan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ambalaj Sektör Meclisi Danışmanı
Oya Akman, Endüstriyel Tasarımcı Dr. Akademisyen
Kayhan Şardan, Güzel Sanatlar Saatchi & Saatchi Ajans Başkanı
Murat Zengin, Uludağ İçecek Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı
Katılım Koşulları:

Yarışmaya ülkemizdeki tüm üniversitelerin grafik tasarım ve endüstriyel tasarım bölümü öğrencileri katılabilecek
Herhangi bir başvurunun geçerli olabilmesi için yarışma katılım formunun eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması, katılımcıların üniversite öğrencisi olması, tasarım ve ilham görsellerinin uygulamaya yüklenmesi gerekmektedir.
Her tasarımcı 1 tasarımla yarışmaya katılabilecektir.
Yarışmanın yapıldığı tarihte yürürlükte olan etiket yönetmeliğine uygun olarak aşağıdaki bilgilerin yer alması zorunludur:

Ön etikette

Uludağ yazma zorunluluğu vardır.
Doğal Zengin Mineralli Su yazma zorunluluğu vardır.
Doğal Maden Suyu yazma zorunluluğu vardır.
“Doğal Zengin Mineralli Su” ve “Doğal Maden Suyu” ibareleri aynı punto olmak zorundadır.
Ön etikette resim, amblem, figür gibi görseller kullanılabilir.
Uludağ logosunun yeri ve tasarımı değiştirilebilir, logo alternatifi önerilebilir.
Genel Notlar

Boyun etiketi için herhangi bir zorunluluk yoktur.
Arka etikette herhangi bir değişiklik gerçekleştirilemez.
Arka etiketin aynı kalması ve tasarımın sadece boyun ve ön etiketi kapsayacak şekilde olması gerekmektedir.
Yüklenecek tasarım boyutu en çok 4 MB olmalıdır.
Katılımda yüklenecek olan tüm görseller jpeg ya da png formatında (300 dpi) olmalıdır.
Şişe etiketi üzerinde deforme kısımların deformasyonunu minimum seviyede tutmak için objelerin vektörel olması gereklidir.
Katılım Şekli ve Adresi:

http://www.yuzyilinetiketi.com/ websitesinden çalışmalar yüklenecektir.
Ödüller:

Birincilik ödülü: Londra Tasarım Festivali’ne katılım hakkı, Londra İstanbul arası gidiş dönüş uçak bileti ve konaklama
İkincilik ödülü: MacBook Pro Intel Core i7
Üçüncülük ödülü: Wacom Intuos 5 Tablet
Yarışmayı Düzenleyen Kuruluş:

Uludağ Doğal Maden Suyu
İletişim ve Ayrıntılı Bilgi:

Tasarım Kuralları
Web: http://www.yuzyilinetiketi.com/
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051




Yarışmanın birincisi İstanbul'dan Bora Mesut Palas, ikincisi Erzurum'dan Ömer Faruk Güven olurken, üçüncülüğü İstanbul'dan Busayr İlhan ve Aslıhan Tatlıgil paylaştı.


Dereceye giren tasarımların bulunduğu ürünler önümüzdeki günlerde Uludağ Doğal Maden Suyu'nun sınırlı sayıda üretimi yapılacak özel kutularında tüketicilerle buluşacak.


Uludağ İçecek tarafından Uludağ Doğal Maden Suyu kaynağının işletme ruhsatının alınmasının 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etiket tasarım yarışmasının sonuçları açıklandı. Yarışmada tasarımlarıyla Bora Mesut Palas birinci, Ömer Faruk Güven ikinci, Busayr İlhan ve Aslıhan Tatlıgil üçüncü oldu. Uludağ Doğal Maden Suyu 100. Yıl Etiket Tasarımı Yarışması'nın birincisi ödül olarak Londra Tasarım Haftası için özel seyahat paketi, ikincisi Apple Macbook Pro ve üçüncülüğü paylaşan iki yarışmacı da Wacom Intous tablet kazandı.


Dereceye girecek öğrencilerin etiket tasarımları, önümüzdeki dönemde Uludağ Doğal Maden Suyu'nun sınırlı sayıda üretimi yapılacak özel kutularında tüketicilerle buluşacak.


Uludağ Doğal Maden Suyu 100. Yıl Etiket Tasarımı Yarışması'na gençlerin gösterdiği ilgiden mutlu olduklarını belirten Uludağ İçecek Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Zengin şunları söyledi:


"Uludağ Doğal Maden Suyu yediden yetmişe, kuşaktan kuşağa değerini koruyan, yaşam kültürü haline gelen bir ürün. Kaynağımızın işletme ruhsatının alınmasının 100. yılını kutlamak amacıyla düzenlediğimiz lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik bu yarışma bizim için çok anlamlıydı. Yarışmada dereceye girenleri 100'e yakın tasarım arasından seçtik. Yarışmaya olan yoğun ilgi 100 yıldır olduğu gibi, 100 yıl sonra da Uludağ Doğal Maden Suyu'nun bir yaşam kültürü olarak kalacağına dair inancımızı pekiştirdi. İletişimimize güç katan yarışmamıza gösterilen ilgiden çok memnunuz. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve bize desteklerini esirgemeyen jüri üyelerimize çok teşekkür ederiz.


Yarışma jürisinde önemli isimler yer aldı


Yarışmaya katılan öğrencilerin tasarımları, kendi alanının tanınmış ve başarılı isimlerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmanın jürisinde DiceKayek Markası yaratıcılarından Ece Ege, fotoğraf sanatçısı Zeynel Abidin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ambalaj Sektör Temsilcisi Aslıhan Arıkan, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Üyesi ve endüstri tasarımcısı akademisyen Dr. Oya Akman, Güzel Sanatlar Saatchi & Saatchi Ajans Başkanı Kayhan Şardan ve Uludağ İçecek Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Zengin görev aldı.
 
Yukarı Alt