Üst üste gelen kısımları çıkarmalımıyım?

Kayıt
21 Aralık 2007
Mesaj
10
Tepki
0
Arkadaşlar 1 nolu çalışmanın bir tişört üzerine basılacağını düşünürsek.Çalışmada yer alan objelerin üst üste gelen kısımlarına 2 nolu resimde olduğu gibi müdahale etmeden mi?
Yoksa 3 nolu resimdeki gibi üst üste gelen kısımları çıkartarak mı çalışmalıyım.Çalışma Corelde hazırlanacak.Şimdiden açıklayıcı bilgileriniz için teşekkür ederim.
 
U

User

Misafir
arkadasım kusuruma bakma ama 27 yıldır yapmadıgım tasarım işi kalmadı tekstil sektörü dahil. sende ricam biraz daha aydınlatıcı bilği verirsen tardımcı olayım. 1 sey anlamadım..
 
Kayıt
21 Aralık 2007
Mesaj
10
Tepki
0
Mehmet bey söylemek istediğim birinci resim de yer alan görüntü farz edelim tişört üzerine basılacak.Dikkat ederseniz en arkada bir dörtgen ,onun üzerinde bir yazı, en üste ise bir daire yer almakta söylemek istediğim bu üç objenin üst üste gelen kısımlarını altlarını boşaltarakmı yoksa boşaltmadan direk üst üste yerleştirmem yeterlimi....

Hani
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
@kasapcarlos



boşaltmak tabiki en mantıklısı. çünkü ofset tekniği kullanmıyorsunuz burada. renkler zaten hazır veriliyor. yanı üst üste gelerek renk elde etmek gibi bir deret yok. objelerin atını oymak en mantıklı yötemdir. ama burada dikkat etmen gereken şey objelerin sınırlarını yani üst üste bindiği yerleri usta tabiri ile şişirmektir. bunu ince bir kontur kullanarak halledebilirsin veya corel ya da freehandin trap özelliğiini kullanabilrisirn. bunun amacı olası kaymalarda renkerlin kayması riskinde alttan beyazlıkların gorulmemesi içindir.
 
Kayıt
21 Aralık 2007
Mesaj
10
Tepki
0
Garfield arkadaşım paylaşımın için teşekkür ederim.Hayırlı ve hatasız çalışmlar dileği ile saygılar.
 

Superturkishman

Emprime
Kayıt
24 Ağustos 2007
Mesaj
580
Tepki
5
@kasapcarlos


renkleri ayırırken filme göndereceğin renkleri daima siyah diğerlerini daima beyaz olarak ayarlarsan desen rezerveli olur (birbirinden kesmeli) çalışma şekli budur kolay gelsin
 
Yukarı Alt