Van Gogh Alive Sergisi Başkentte...

Kayıt
31 Ağustos 2012
Mesaj
148
Tepki
12
Van Gogh Alive Başkentte

"Çerçeve yok, içindesin" sloganı ile yola çıkan "Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi" Başkentli sanatseverleri büyüledi.

Özel bir yöntemle hazırlanan ses ve görüntü sistemleriyle dahi ressamın en ünlü eserlerini 3 binin üzerinde dijital imaj ile çerçevenin içinden çıkaran "Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi", 16 Ekim 2012-03 Ocak 2013 tarihleri arasında Ankara Cer Modern'de ziyaret edilebilecek.
Sergide sanatçının "Çalışan Adam", "Yeşilimsi Bir Başlık Giymiş Yaşlı Köylü Kadını", "Çiçek Açmış Erik Ağacı", "Gri Şapkalı Otoportre", "Vazoda 12 Ayçiçeği", "Vincent'ın Yatak Odası", "Teras Kafe", "Sandalye ve Pipo", "Ren Nehrinde Yıldızlı Bir Gece", "Süsen Çiçekleri", "Buğday Tarlası ve Kargalar", "Kırmızı Üzüm Bağı", "Sargılı Kulaklı Otoportre" gibi tanınan eserleri yer alıyor.
Güçlü klasik müzik seçkisiyle de Van Gogh'un yaşamındaki gelgitleri hissettiren sergi, ressamın hayat hikayesinin akışına göre düzenlenen bölümlerden oluşuyor.

Çerçeve yok, içindesin!

Grande Exhibitions Avustralya tarafından tasarlanan ve Abdi İbrahim'in katkılarıyla önce İstanbul ardından da Ankara'da sanatseverlerle buluşacak Van GoghAlive, ziyaretçilerin 'unutulmaz bir deneyim' diye tanımladıkları canlı bir ışık, renk ve ses senfonisi yaşatıyor. Çerçevesi olmayan sergide, dahi ressamın 1880-1890 yılları arasındaki çalışmaları ve hayat deneyimlerinden oluşan coşkulu ve canlı detaylara sahip yapıtları; SENSORY4 teknolojisiyle donatılmış yüksek çözünürlüklü 40 projektör aracılığıyla dev ekranlara, duvarlara, kolonlara, zemine, tavana yansıtılıyor.

Devamını
http://www.gazete5.com/haber/van-gogh-alive-baskentte-242314.htm
takip edebilirsiniz.

Alıntı.


 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Derslerden bi türlü vakit bulup gidemedim. Ama 3 Ocak'a kadar vakit varmış, mutlaka gideceğim. :)
 
Yukarı Alt