Van Gogh sarısı ya da renkleriniz imzanız olsun

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Kimi ressamların, sanatçıların imzaları, seçip kullandıkları renkleridir. Van Gogh'un kullandığı sarı ("Van Gogh Sarısı") örneğin ressamın adeta imzasıdır. O sarıyı görenler, ressamı hemen tanırlar. Ressamın kullandığı renkler, özellikle sarı, tıpkı imza gibi, kendine özgüdür, ayırt edicidir.

Günümüzde, aynı tutum ve yol, kimi dijital sanatçılar, illüstratörler, grafik tasarımcılar tarafından da izlenilmekte. Bunların da çalışmalarında kullandıkları renkler, zamanla imzalarına dönüşmüştür. Öyle ki, böylelerinin bir çalışmasını görenler, çalışmayı hemen tanıyıp kime ait olabileceğini, kimin fırçasından, kaleminden çıkmış olabileceğini hemen kestirirler.

Dün işte böyle bir illüstratör/grafik tasarımcıya rastlayınca, benzer bir yol ve tutumu ben de izleyebileceğime, daha doğrusu bundan böyle izlememin doğru olacağına kanaat getirdim. Sözünü ettiğim tasarımcının bazı çalışmalarına baktım, inceledim, renkler arasındaki ilişkiyi çözümlemeye çalıştım. Daha birkaç çalışmasını görmek bile, çalışmaların hep aynı kişiden çıkmış olduğunu kestirmey yeter.













Bu kişinin istockphoto'daki istatistiklerine bakılınca, izlediği yolun kendisine neler kazandırmış olabileceği tahmin edilebilir. 2007'den beri üye, portfyünde 2130 çalışma var ve bugüne kadar 30000'den fazla defa indirilmiş. Ayrıca sitenin kalite kontröl ekibinde.

Ben bu kahramanımıza özenedurayım, yarın imzama dönüşecek renklerle bugünden oynamaya başladım.

İlkin renk seçimi için kaynak olarak Munch'ın Çığlık (Scream) resmini seçtim. Resimden onlarca renk örnekledim ve şimdilik renk sayısını 16'ya düşürdüm.




Sonra bu renklerden, 5'li renk paletleri oluşturdum.




İlkini örnek olarak alıp hemen uygulamaya koyuldum. Fikir vermesi için pilot uygulamamı (hehe!) aşağıya asıyorum. Bu renklere dikkat edin. Yakında imzama dönüşecekler!

Sizin de renkleriniz imzanız olsun!

(Soldakiler, çalışmalarımın eski halleridir.)



















 

2013

Üye
Kayıt
1 Haziran 2013
Mesaj
15
Tepki
0
renk paleti oluşturmayı anlatabilrmisin
bu arada çok beğendim
 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
Laboratuvardaki bugünkü denemelerin ardından renklerde yaptığım kimi küçük değişikliklerin yanında renk sayısını da şimdilik 10'a indirdim.

İşte renk paletim ve paletten kimi uygulamalar. Ben bu örneklerde renk olarak imzamın yavaş yavaş oluştuğunu görmeye başladım. İki diplomat zarfı ile bir antetli kağıdı bu renklerle boyasaydım, kurumsal kimlik renklerim de diyebilirdim.

Buyrun:



























 

gezegen

Üye
Kayıt
6 Eylül 2012
Mesaj
325
Tepki
16
@2013

Renk paleti oluşturmanın pek çok yolu var. Hangi programda, hangi renk kaynağından (örneğin bir fotoğraftan mı yoksa sıfırdan renk aracından/çemberinden mi?) renk paleti oluşturmak istiyorsun?
 
Yukarı Alt