varyant yardımı

celline

Üye
Kayıt
20 Şubat 2010
Mesaj
2
Tepki
0


merhabalarr..
ben varyantçıyım fotoshopta renklendirme öğrenmeye çalışıyorum. photoshopu yeni yeni öğreniyorum. daha önce most ve miracle programlarında çalışmıştım ama phptoshop çok yaygın olduğu için mutlaka öğrenmem lazım. yaptığım varyantı jpeg hale dönüştürmeye çalışırken bir hata yaptım ve desen resimdeki gibi kaldı normalde 8 kalıplı bir desen ama tek kalıbı gözüküyor. programdan çıkarken kaydettim yanlışlıkla bu halde kaldı. bunu eski haline getirmem mümkünmüdür acaba ve mümkünse nasıl?

birde varyant alımı ve jpeg e dönüştürmek konusunda sitede konu anlatımı bulabilirmiyim ?

yardımcı olursanız çok memnun olucam teşekkürler.
 
Kayıt
2 Kasım 2008
Mesaj
302
Tepki
10
Merhaba celline,bildiğim kadarıyla eski haline getiremezsiniz deseninizi.Ama biraz uğraş verirsek çok hassas olmasada renkleri ayırabiliriz tekrar.Bence okadarıda yeterli sizin için ,sonuçta varyant çalışması yapıyosunuz.
Deseninizi açın,MAGIC WAND TOOL yardımıyla ayırmak istediğiniz rengin üstüne basın ve sırasıyla SELECT-SIMILAR,alttan yeni chanal açın ve seçilen rengi chanala yapıştırın. Ayırmak istediğiniz her renk için aynı işlemi yapın. Eğer gereğinden fazlasını (azını) seçiyorsa MAGİC WAND TOOL aracı tolerance ayarlarıyla oynayabilirsiniz.
 

celline

Üye
Kayıt
20 Şubat 2010
Mesaj
2
Tepki
0
ilginiz için teşekkür ederim önerinizi denedim. renk ayrımını yaptım yanlış bir şey yapmadıysam eğer tabiki. yalnız aşağıdaki gibi bir görüntü oluşuyor. onu düzeltmek içinde yardımcı olursanız sevinirim.desenin üstü filtreli gibi sanki. renkler üst üste binmiş gibi. bir de grey -kala diye bir şey vardı onun olması lazım sanırım.

Not: ben evde denemeler yapıyorum elimde olan bir kaç desenle öğrenmek amaçlı. o yüzden kendim halletmeye çalışıyorum.basit ayrıntılardır belki ama bilmeyen için zor olabiliyor yinede :)

 
Yukarı Alt