Web sayfanızda kendi imlecinizi kullanın

Kayıt
7 Ocak 2009
Mesaj
534
Tepki
7
Zaman zaman imlecin ( kursor ) görünüşünü değiştirmek isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda sitil kullanımı ile istediğiniz şekilde bir imlece sahip olma şansını veriyor. İmlecin değiştirilmesi Internet Explorer 4+ ve Netcape 6.0+ browserlerde mümkün olmaktadır.
İmleç tipini değiştirmek için kullanacağımız özellik cursor dür. Bu özelliği şu şekilde kullanabilirsiniz.
<A HREF="yardim.htm" STYLE="cursor:imleç_tipi">
Yardım için tıklayınız.
</A>
Burada imleç tipi olarak tanımlı olan imleç tipi isimlerinden birisini kullanabilirsiniz. Ayrıca IE 5.5 ve üzeri browserlerde kendi tanımladığınız bir imleci dahi kullanabilmeniz mümkündür. Şimdi yukarıda gördüğünüz ifadeye imleç tipini help yaparak ulaşacağımız sonucu görelim:

<A HREF="yardim.htm" STYLE="cursor:help;">
Yardım için tıklayınız.
</A>

Eğer kendi hazırladığınız bir imleci veya elinizde bulunan bir imleci kullanmak istiyorsanız bu işlemi IE5.5+ browserlerde yapabilirsiniz. Kullanacağınız imleç ikon olarak ( ico uzantılı ) kayıt edilmiş olmalıdır. istersenin ani uzantılı animasyon imleçleri de kullanabilirsiniz. Kullanacağınız imlecin 32 x 32 ebadında olması gerekiyor. İmlecinizi herhangi bir ikon editöründe hazırlayabilirisiniz. Örnek olarak hazırladığımı ikonu bu açıklamanın bulunduğu bölüme imlecinizi getirdiğinizde görebilirsiniz. Bunun için kullandığımız ifade :

<DIV STYLE="cursor:url(ikonun_adresi);">içerik bu bölümde olacak</div>şekindedir. ikonun_adresi bölümüne kulladığınız ikonun göreceli veya tam adresini yazabilirsiniz.
İkon kullanımını istediğiniz tag için kullanabilirsiniz. Böylece isterseniz tanımlı ikonları ve eğer isterseniz sizin hazırladığınız bir ikonu ( IE5.5+ için ) sayfanızın herhangi bir bölümünde kullanabilirsiniz.


Alıntıdır.
 
Yukarı Alt