Web Tasarım Dersleri - 1.Ders - Sayfa Yapısı

Kayıt
24 Ocak 2013
Mesaj
17
Tepki
3
Merhabalar

Normalde blogumda yer verdiğim derslerime burada da yayınlamaya karar verdim. Web tasarım dersleri seri şeklinde her gün 1 tane olmak üzere gelecektir.

İlk dersimizde Photoshop’ta web tasarım yapmanın temellerini göstereceğim. Öncelikle tasarıma yeni başlayan kullanıcıların ilk adımı atarken nelere dikkat etmesi gerektiğini vurguladığım yerler var. Özellikle girilen ölçülere ve %100 net çözünürlüklü bir tasarım için hangi yoldan tasarımın başlanması gerektiğine değindim. Videoyu dikkatlice izleyip konu ile alakalı ufak bir alıştırma yapmanızı öneririm.


Videoda geçen kısayollar:
CTRL + A: Seçme aracının tüm sayfaya yayılması.
CTRL + R: Cetveli açar/kapar
CTRL + H: Cetvelin mavi çizgilerini açar/kapar
ALT + BACKSPACE: Seçme aracının seçtiği yerlere yeni layer verdikten sonra renk atması.

Web tasarım ölçüleri:
Standart bir web tasarım sayfası 960 px‘dir. Fakat arkaplan ekleyeceğimiz için 1400 px gibi bir standart kullanmakta mümkündür. Daha sonrasında sitenin içerisinde 960 px’lik bir alan oluşturup genişliği belirleyebiliriz. Uzunluk sitenin yapısına göre değişir. Örneğin bir gazete sitesinde uzunluk oldukça yüksektir. 4000 – 5000 px’e kadar çıktığını görürüz.

Resolution / çözünürlük ölçümüz kesinlikle 72 px / inc ve RGB olmalıdır. Bu ayarlarla çalıştığımız bir web sayfasında, sayfanın sol alt köşesinde görülen zoom/yakınlık ayarı %100 olduğunda tasarım içerisinde ne çizdiysek bize birebir ölçüsüyle web’e yansır.



derslerin tümünü bulabileceğiniz adres alininiblogu.com
 
Yukarı Alt