Web Tasarım Dersleri - 11.Ders - Haber Slideri Yapımı

Kayıt
24 Ocak 2013
Mesaj
17
Tepki
3
Derslerin tümünü http://alininblogu.com adresinde bulabilirsiniz.

Herkese Merhaba

Bu dersimizde photoshopta web haber slideri yapımını anlattım. 5. Konumuz olan Photoshopta Slider Yapımı adlı konudan farkı daha çok haber içerikli bir slider mantığının yer almasıdır. Videoda haber sliderlerinin nasıl yapıldığı ve hangi mantıkta çalıştığı konusunda bazı bilgilere yer verdim. Unutulmamalıdır ki bunlar sadece tasarım içeren derslerdir. Videoları 720p HD seçeneğiyle izlemenizi öneririm. Ayrıca artık bundan sonraki derslerimizde videolarda Başlat menüsü gibi ıvır zıvırlar yer almayacaktır :)


Haber Sliderlarında daha çok rastladığımız şey üçlü manşet ve ana manşet altında yer alan bazen sekizli bazen onlu alt manşet ekranlarının tasarlanmasıdır. Bu yüzden video içeriğinde daha çok bunlara yer verdim. Bir manşet resmi nasıl seçilmeli ve seçtikten sonra manşet resmi üzerine nasıl bir zemin atılmalı ve bu zemine yazılar hangi puntolarda hangi oranda yerleştirilmeli? Hepsi slider videomuzun içerisinde yer almaktadır.

Tüm bunlarla birlikte slider altında yer alan kutucuklar haricinde rakamların da yer aldığını görürüz. Bazı büyük haber siteleri fazla görsellikten kaçmak için bunu kullanırlar. Kimisi de görselliğie çok önem verdiği için büyük fotoğrafları çarpıcı bir şekilde gösterme hedefi güdüp, slider mantığını biraz abartıyorlar.

Özet olarak, haber sliderlarının sade ve şık olması konusunda, kullanıcıya hitap etme konusunda ve sitemizin de kalitesini düşünecek olursak görsellerin dikkatli seçilmesi konusunda daha seçici olmalıyız.

İyi seyirler!

Ali Yıldırım
 
Yukarı Alt