Web Tasarım Dersleri - 3.Ders - Tasarımda Sadelik

Kayıt
24 Ocak 2013
Mesaj
17
Tepki
3
Merhabalar,

Photoshop Web Tasarım Ders Serilerimizin 3.sü olan “Tasarımda Sadelik” konusu, tasarımın temel adımlarını atmamıza yararken aynı anda tasarladığımız siteyi kullanacak kişilerin göz ve kullanım rahatlığı için en önemli unsurlardan biri haline de gelir. Bende bu dersimizde bir üniversitemizin sitesinden örnekler vererek sadelikteki oran orantıyı açıklamaya çalıştım. İlk dakikalarda bir siteye sıfırdan başlarken nasıl bir iskelet çıkartmamız gerektiğine, son dakikalara doğru da tasarımdaki şıklık ve zerafetin insanlar üzerinde nasıl etki bıraktığına değindim.

Alininblogu farkıyla tüm ders videolarımız 720p HD kalitesinde yayınlanmaktadır. Detayları kaçırmamak için lütfen HD seçeneğiyle izleyin. Video boyutu: 67mb (720p)
<br>

Bugün tasarımda sadelik konularının en önemli örneklerini henüz ülkemizde yeni yaygınlaşan windows 8 işletim sisteminin tasarımlarında sıklıkla görebilirsiniz. Geniş alanlarda orantılı orta boyda yazılar ve tek renk iconlar. Eski püskü tasarım anlayışının dışına çıkılmış ve web tasarım konusuna da örnek oluşturacak bir yazılım geliştirilmiştir. Şirketlerin bu tip tasarımları öne sürmesi dünyadaki web tasarım anlayışını da değiştirdiğine şüphe yok. Örneğin Microsoft, Segoe UI yazı tipini işletim sisteminin her yerinde kullanınca bizde banamadan rahat edemedik :) Şimdi bir çok web sitemizin butonlarda bu sadeliği ve şıklığı görürüz. İlerleyen derslerimizde ayrıca buton ve slider yapımlarına da değineceğimiz için bu dersi sadece giriş olarak bırakıyorum. Konu ile alakalı sorunlarınızda mail atabilir veya konu altına yorum bırakabilirsiniz. Gün içinde cevaplandırmaya çalışırım.

Bir sonraki derslerimizde görüşmek üzere.

derslerin tümünü bulabileceğiniz adres alininiblogu.com
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Paylaşımınız için teşekkür eder, devamını dilerim :)
Keyifli forumlar..
 
Kayıt
24 Ocak 2013
Mesaj
17
Tepki
3
@Aslı SAYILIR

Teşekkür ederim Aslı SAYILIR, derslerin devamı hergün 1 adet olmak üzere uzun bir süre gelecektir.
 
Yukarı Alt