Windows 7 Snow Leopard'ı ezdi geçti!

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89


Windows 7 Apple'ın işletim sistemi Snow Leopard'ı alt etti; en azından Google cephesinde...

Haziran 2008'de yapılan Apple Worldwide Developers Conference'ta sevenleriyle kavuşan Mac işletim sistemi Snow Leopard bilindiği üzere kaput altında birçok yenilik içeriyor. Bunlara daha az hafıza kullanımı, 16 GB'a varan hafıza desteği, daha kısa yükleme zamanı ve tabii ki Grand Central özelliği örnek verilebilir.

Fakat bu değişiklikler istatistikleri fazla etkilemedi. Google Trendsverilerine göre Windows 7 çalışmaları ortaya çıktığından beri bütün ilgi 7 üzerine yoğunlaştı. Snow Leopard'ın aksine, Windows 7, Vista paltosunu üzerinden çıkardı ve yepyeni arayüzü ile kullanıcıların gönlünü kazanabildi. Bunu anlamak için, Google üzerinde yapılan Windows 7 ve Snow Leopard aramaları arasındaki farka göz atmak yeterli (yukarıdaki resim).

Leopard'ın çok da ilgi görmemesinin sebeplerinden en önemlisi, neredeyse bütün bilgisayar üreticilerinin masaüstü ve laptop konseptlerinde Windows 7'ye hazırlanıyor olması. Snow Leopard ise sadece Mac sahiplerini ilgilendiriyor. Görünüşe göre Windows 7, Vista hezimeti sonrasında başlayan MacOS atağını durdurmayı başaracak.
 
Yukarı Alt