Windows Güncellemelerinde Sıkıntıya Son!

Admin

Başkan
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
10 Temmuz 2008
Mesaj
132
Tepki
25
Eminiz ki birçoğunuz, Window 'un güncelleme yaptıktan sonra sistemi baştan başlatma isteğini sevmiyorsunuz. Bu sorundan kurtulmak istiyorsanız tıklayın.


Bilgisayarınızın başındasınız ve önemli işler dört bir yanınızı sardı. Kahve ya da bir tuvalet molası için bilgisayarın başından kalktınız. Geri geldiğinizde ise, bir baktınız ki sistem yeniden başlatılıyor veya başlatılmış. Çalışmalarınız da ortadan kaybolmuş. Sebebinin ise Windows'un, yayınlanan güncellemeleri indirmesi ve sorgusuz sualsiz sistemi baştan başlatması olduğunu öğrendiniz. O anda kaybettiğiniz çalışmalarınızı geri getirmeyi bir şekilde başarsanız bile, vakit kaybı yaşayacaksınızdır. Kaldı ki çalışmalarınızı geri getiremeyebilirsiniz de...
Yukarıdaki senaryo başınıza gelmiş olabilir. Henüz başınıza gelmemişse de, bu hiçbir zaman gelmeyeceği anlamına gelmez. Eğer bu senaryoyu yaşamak istemiyorsanız aşağıda yazacağımız yöntemi uygulayın. Böylece hem Windows'unuz güncel kalır hem de Windows'un otomatik olarak sistemi baştan başlatmasını engellemiş olursunuz.

Adım Adım
Vista kullanıyorsanız; Başlat (Start) simgesine tıklayın. Arama kutusuna Windows Update yazıp Enter'a basın. XP kullanıyorsanız, Denetim Masası'na (Control Panel) girin ve Windows Update Sembolüne tıklayın.

Windows Update Ekranı
Soldaki menüden Ayarları Değiştir'e (Change Settings) tıklayın. Açılan pencerede "Güncelleştirmeleri karşıdan yükle, ancak kurma konusundaki kararı bana bırak" (Download updates but let me choose whether to install them) seçeneğini seçin.

Bu seçeneği seçerseniz, ipler sizin elinizde olacak.
Son olarak Tamam'a (OK) tıklayın. Artık Windows, bir güncelleme ile karşılaştığında, bu güncelleştirmeyi indirecek, fakat sistemi baştan başlatmayacak. Bu kararı size bırakacak. Böylece siz de bilgisayarın başından kalktığınızda eğer bir güncelleme yayınlanırsa, sisteminizin baştan başlamasını engellemiş olursunuz.

Kaynak: shiftdelete
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Sayın Admin,

Bir forumun, nasıl yönetileceği, yönlendirileceği ve de aydınlatılacağı konusunda yabana atılmayacak bir birikime sahip olduğunuz gün gibi ortada.

Sizi tanımıyorum maalesef. Ama konulara karşı yetkinliğiniz ve sözdizimindeki başarınız beni hallice heyecanlandırdı. Sanki uzun bir tatilden gelmiş gibisiniz. Eminim, gözlerinizdeki pırıltı, bu ekranlara yansıyor:
Dinamik,
Enerjik,
Bilgili, vs.

Bunları ben, bir-iki sözcük söylediğinizde bile anlayabilirim. Bu da benim vasfım.

Herşey için teşekkürler.

Tuncer ÖZKAN
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Sayın Admin bu değerli bilgi ve paylaşım için teşekkür ederiz, emeğinize sağlık...
 
Yukarı Alt