WordPress Kurulumundan Sonra Bazı Tavsiyeler..

JustinLive

Üye
Kayıt
1 Temmuz 2010
Mesaj
129
Tepki
7
Selamlar,

Arkadaşlar WordPress’i kurduktan sonra birkaç tavsiyem olacak. Eğer WordPress’i kurarken wp-config.php hatası aldıysanız hata çözümü için buraya tıklayınız.

1- İlk olarak WordPress’in sabit kullanıcısı olan admin’i değiştirmenizi tavsiye ederim. Yeni bir kullanıcı açarak site yöneticisi yapalım ve sabit kullanıcı olana admin’i güvenlik için silelim. Bu işlemi Kullanıcılar sekmesinden yapabilirsiniz.

2- SEO için etkili olan kalıcı bağlantı -permalink- yapısını düzenleyelim. Kalıcı bağlantıları ayarlamak ile alakalı yazım için buraya tıklayınız. Ayarları güncelledikten sonra .htaccess ayarlamayı unutmayın.

3- (Eğer eski sürüm kullanıyorsanız. 2.8 ve eskisi) WordPress’te yerel sunucu dizinine erişmeyi engellemek için /wp-content dizini altına index.html dosyası atmanızı tavsiye ederim. Ziyaretçileriniz bu dizine erişerek upload ettiğiniz dosyaları ve kullandığınız eklentileri görebilir.

Not: wp-content/uploads dizinine index.html eklemenizi şiddetle tavsiye ederim. Sonra resimleriniz ve sitenize yükledikleriniz piyasada dolaşır.


4- Sitenizdeki ziyaretçi istatistiklerini inceleyebilmeniz için StatPress adlı eklentiyi kurmanızı tavsiye ederim. Eklentiyi buradan indirebilirsiniz. wp-content/plugins dizinine atın ve etkinleştirin. Kullanımı çok kolaydır.

Not: WordPress Statpress eklentisi ziyaretçi bilgilerini detaylı olarak depoladığından dolayı veritabanınızda kota artışına neden olabilir. Uzun zaman süreci içerisinde hosting kota dolması sorununu ortadan kaldırmak için veritabanı tablosunu boşaltmanızı tavsiye ederim. Bu işlem şöyledir:

a- Hosting panelinizden phpMyAdmin‘i açın. (cPanel için 2082 Portu – Plesk 8443 – DirectAdmin 2222 *genelde)

b- Wordpress veritabanınızı açın ve veritabanı tablolarından wp_statpress tablosunu boşaltın. Bu sayede veritabanınız rahatlayacaktır.


* Bu durum eski ziyaretçi verilerinizi kaybetmenize neden olur bilginize..

5- Ayarlar > Çeşitli sekmesine tıklayarak resimlerinizi yüklediğiniz klasörleri ayarlayın. Genel olarak wp-content/uploads kullanılır. Aylık – Yıllık bazda klasörlemeniz sitenize bir düzen kazandırır


6- All in One SEO Pack eklentisini unutmayın. Çok faydalı bir eklentidir kullanmanızı tavsiye ederim. Aynı işi gören ücretli bir eklenti olan Wp SEO’yu da kullanabilirsiniz. All in One SEO Pack eklentisi kullanımı için burayak tıklayın.. ( Henüz bu konuda bir makale yazmadım.. )

7- Yazılarınızı belirli periyotlarda dışarı aktarmanızı ve yedek almanızı tavsiye ederim. Araçlar > Dışa Aktar sekmesini kullanabilirsiniz.

8 – Site dışına çıkan URL’leri nofollow -takip etme!- yapmanız iyi olur. Yeni başlayan siteler için hızlı indexlenme yöntemlerinden bir tanesidir diyebiliriz. Bir siteden çok link çıkıyorsa bu durum sitenin Pagerank değerine etki edebilir.
Nofollow link nedir? diyorsanız buraya, WordPress nofollow link eklentisi ve kullanımı için buraya tıklayınız.

9 – Eğer sitenizin tasarımı ile biraz oynadıysanız el atmışken sayfalandırmayı da unutmayın. Wp Pagenavi eklentisini kullanmanızı tavsiye ederim. Eklentiyi indirmek ve kullanımı hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayınız.

10- Söz konusu olan tasarım açılmışken Related Post – benzer yazılar- eklentisini de temanıza dahil edin. Bu sayede ziyaretçiler sitenizde daha fazla vakit geçirir. Hem Alexa rankınız artar hem de çoğul hitiniz.
Benzer yazılar eklentisi ve kullanımı için buraya tıklayınız. Sitenize Alexa rank kodu eklemek istiyorsanız buraya tıklayınız.

11- Sitenize sitemap eklemeyi unutmayın. Google XML Sitemaps eklentisini kullanabilirsiniz. Eklentiyi indirmek için buraya tıklayınız. Eklenti kullanımı için buraya tıklayınız.
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
@Ñialis tadalafil

You have not understood the full meaning wherever?
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
take the this writing and copy to google and then translate it...
 
Yukarı Alt