Wordpress Outbrain Kurulumu hakkında detaylı bilgi

Kayıt
13 Ağustos 2011
Mesaj
26
Tepki
0
Birçok blogda rastladığınız bazı oylama sistemi için yapılmış farklı bir uygulama olan Outbrain sayesinde blogunuza siz de bu sistemi entegre edebilirsiniz.

Öncelikle Outbrain.com adresine giriyoruz.

Sağ üst tarafta "Register" adresini tıklıyoruz ve formu doldurup kayıt oluyoruz.

Giriş yaptıktan sonra "Manage Blogs" seçeneğini tıklıyoruz ve açılan sayfadaki "claim a blog here" seçeniğini tıklayıp altta web sitemizin URL'si ve hangi sistem için kullanacağımızı seçiyoruz. (Outbrain uygulası sadece Wordpress için değildir arkadaşlar, Blogger ve Typepad için de kullanabiliriz.)

Blogumuzu ekledikten sonra açılan sayfada "Get Widget Now!" butonun tıklıyarak gerekli eklentiyi indiriyoruz ve alt kısımda bize bir "key" verecektir bu key numarasını kopyalayın.

Eklentiyi aktifleştirdikten sonra panelden "Ayarlar/Outbrain Options" sekmesine geliyoruz.

"Outbrain Key" yazan bölüme eklentiyi indirirken aldığımız key numarasını yazıp "Send" diyoruz. Daha sonra altta dil seçeneğini istediğimiz gibi yapıyoruz ve arkadaşlar en allta "Pages" bölümünde eklentinin hangi sayfalarda (single, index, archive) gösterileceğini seçiyoruz.

Evet arkadaşlar, bundan sonra sizin de yazılarınız oylanabilir şekilde olacaktır. Bu konuyu anlatmamın sebebi Wordpress için bu konuda yazılmış birçok eklentiden Outbrain sistemini daha çok beğenmiş olmam.
 
Yukarı Alt