x4 te plt formatı sorunu

Kayıt
9 Ocak 2008
Mesaj
30
Tepki
1
arkadaşlar corel 12 kullanıcısıydım fakat x4 kullanmaya başladım. Fakat bir sorunum var örn. 2 mm çaplı elipslerden oluşturulan bir yazı yada desen düşünün bu deseni crtl-shift-s yapıp plt formatını seçtiğimde açılan hpgl export sayfasında ki değerleri değiştirmediğim zaman 2 mm lik elipsler 2 mm lik karelere dönüşüyor ama açılan hpgl export sayfasındaki page bölümde ki plotter units değeri corel 12 iken 1016 idi yine 1016 yapıyorum Advanced bölümündeki altta curve resolution degerini corel 12 iken 0,5cm iken şimdi 0,0 cm yapmama rağmen elipsler bu seferde 8 gen oluyorlar fakat corel 12 bu değerlerle hiç oynamadığımda bile (page-plotter unit 1016 / advanced-curve resolution 0,5cm) desen deki elipslerin görüntüsü hiç bozulmuyordu bilgisi olan arkadaşların bu sorunu nasıl aşabileceğim hakkında bilgi vermesini rica ederim.
NOT: PLT dosya uzantısını lazer kesim için kullanıyorum lazer kesim makinam plt dosya uzantısını açabilmekte ve 12 kullanırken de tam daire şeklindeki kesimleri hiç sorun yaşamadan kesebilmekteydim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
konuyla ilgili net bir bilgim yok.
lakin X4 teki bir çok problemi sp1 paketini yükleyerek çözebilirsiniz.
 

darksyk

Üye
Kayıt
5 Aralık 2007
Mesaj
3
Tepki
0
çizgi kalınlığını (hairline) yaparsan sorunun çözülecektir.
Ama kesim yerini kalın istiırsan cizgi kalınlınlığından X4 bunu çözemezsin
 

Sinan Koca

Üye
Kayıt
20 Ekim 2008
Mesaj
21
Tepki
0
arkadaşm plt ye çeviriken çıkan export sayfasında advantage ye tıklayıp sağdaki 3 kutucuktan en üst ve en alttakini işaretledikten sonra sol altta curve resu..... yazan yerde ki değere 0,0 yazıp yanındakindende mm yi seçip ok.liosun.daha sonraki plt çevrimlerinde diğerleri kayıtlı kalacak yalnızca en alttaki değeri mm yaparak ok. lemen yeterli olacak..aynı sorunu bende yaşamıştım.
 
Yukarı Alt