YARDIM - corel de macro oluşturma

Kayıt
15 Haziran 2008
Mesaj
7
Tepki
0
Arkadaşlar sürekli tekrarladığım bir komut için corel de bir macro oluşturmak istiyorum. Macro oluşturma ve kodlardan anlayan arkadaş varsa yardımını taleb ediyorum. Yapmak istediğim corel'de macro oluşturup blend komutunu seçili tüm nesneler için uygulanmasını sağlamak. Recording ile macro kaydı yapıyorum. Ama kodda bir eksik var, seçtiğim nesnelere işlemi uygulamak için nasıl bir kod yazılması yada koda eklenmesi gerekir. Macro konusunda tecrübeli olan ve bilgi sahibi arkadaşlar varsa, lütfen bildiklerini paylaşsın. Rica ediyorum.
 
Kayıt
5 Şubat 2009
Mesaj
40
Tepki
2
@Bruce_Willis

Bildiğim kadarıyla blend komutu iki nesne arasında uygulanan bir efekt. Bütün nesneleri seçip nasıl blend efekti uygulanacak bunu anlayamadım.

Makro olmadan bile bu şekilde bir efekt yapma sanırım mümkün değil.

Açıklarsanız bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışırız...

İyi çalışmalar...
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
yine kendiside bir makro olan Macro Installer kullanmanızı öneririm.
ben kullandım mı? hayır kullanmadım. ama verdiğim linki incelerseniz kolay çözüme ulaşabilirsiniz.
makro yazmak ve makrolara ulaşmak biraz zahmetli bir iş olsa gerek ki, pek bu işle uğraşan kimse yok maalesef. Macro Installer buradan ulaşabilirsiniz.
 
Kayıt
15 Haziran 2008
Mesaj
7
Tepki
0
@musdi

Macro olmadan mümkün değil. Kullandığım macrolar var. Bir comutu toplu olarak tüm nesnelere uygulama corel için yazılan bir macro ile yapılabiliyor. Ama bu corel'den ayrı bir konu, ve yeteri kadar uzman yok. Bende kendim uzmanlaşmaya karar verdim. Bir Visual Basic kitabı aldım. Umarım zamanla yapmak istediğimi çözerim.

@Emine Şahin

Vermiş olduğunuz kaynaktaki macro'yu kullanıyorum. Çok kullanışlı bir macro. Ama amacı macro oluşturma değil, macro'lar için corel içine istediğiniz menü yada toolbar'lara kısayol butonu oluşturmak amacı ile yapılmış. İlginiz için teşekkür ederim. Konuya kendim eğilip ciddi bir araştırma içine giricem. Çözüm bulursam bunu paylaşıcam. Görüş ve önerileri için yorumda bulunan iki arkadaşımada teşekkür ediyorum.
 
Yukarı Alt