yardım lütfen

Mehmet ÖZDEMİR

Grafik Tasarım
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
984
Tepki
243
Aşağıda bulunan görsele verilen efekt (ler) neler, nasıl yapılıyor yada action mu? Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

SnitchMoviePoster.jpg
 

Ali DANIŞAN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
3 Temmuz 2012
Mesaj
429
Tepki
312
abi aslında böyle bir şey yapmak zor değil ya yani zaten tasarımın büyük bir kısmında model yer alıyor bir kısmı gökyüzü onuda siyahlaştırmış levels artık ne kullanırsan o biçimde koyu bir ton elde edersin arkadaki hazır bir tır modeli resmi olabilir yada 3ds max de modellenmiş bir tır olabilir onuda desurate ile bu hale getirip yine levels ile yada onun gibi bir efekt ile siyah beyaz tonlarını ayarlayan komutlarla o hale getirebilirsin tırın kenarlarından fırlayan objeleri yerleştirip daha sonra ateş resmi ve etrafı yayılan ışık ayarlarını da yaptıktan sonra bu hale getirebilirsin daha sonra birbirleri arası ışık, renk vb... ayarlar ile bu sonucu elde edersin abi yani hazır bir action ile bu hale gelmez böyle bir tasarım programı iyi kullanabilir hale gelinmesi gerek...
 

Mehmet ÖZDEMİR

Grafik Tasarım
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
984
Tepki
243
ilgin için teşekkürler. ancak afişin nasıl yapıldığı değil, Dwayne Jhnson'a verilen efekt nasıl yapılıyor onu araştırıyorum. Sanki hafif bir plastik görünümlü gibi. Bu nasıl yapılıyor. HDR değil bu.
 

Ali DANIŞAN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
3 Temmuz 2012
Mesaj
429
Tepki
312
hdr tekniği benim bildiğim tripot ile aynı pozda çekilmiş ama farklı ışık yani teki sabah teki öğlen teki akşam gibi çekip hdr ile kocaman bir mekanın daha kaliteli aydınlatılması için yapılan bir teknik o teknikle bunun bir alakası yok bence, senin söylediğin gibi... abi adama verilen efektede aslında bir şey yok ki etrafta olan ışıklara göre verilmesi gereken ışıklar gölgeler yani modele biraz derinlik katılmış arka plana uygun hale getirirmiş bu kadar bence neyse abi aradığın cevabı bulman dileğiyle kolay gelsin :)
 
Yukarı Alt