yardim

nostalji

Üye
Kayıt
9 Haziran 2012
Mesaj
1
Tepki
0
Degerli abilerim ablalarim size kendimi tarif edeyim sizde bana yol gosterin lutfen.
Ben bugun fiilen 11. Sinifi bitirmis 12ye gecmis bir duz lise ogrencisiyim. Surekli kendi kendime karakalem cizim yapiyorum ve etrafimdakilere gore basarili sayilirim,cizdigim birkac resmi koymak isterdim ama telefondan girdim icin koyamadim. Grafikerlik okumak istiyorum ama yaptigim sey ona uygun mu emin degilim yani ,tamam cizim yapiyorum ama grafikerlik baska birsey galiba. Birde sizce universitede hangi bolumu tercih etmeliyim. Ve son olarak tavsiye edeceginiz kurslar varmi. Yorumlarinizi bekliyorum, simdiden tesekkur ederim.
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Bundan 2 yıl önce bende senin gibiydim , kafam karışıktı ne yapacağımı bilmiyordum , acaba? diyordum hep.
Eğer çizmeyi seviyorsan ve 1 sene boyunca herşeyden feragat edip kendini çizime adayacaksan , o sıkıntıya göğüs gerebileceksen kesinlikle bir kursa git ama sana yararlı olabilecek bi kursa, çok iyi araştır benim ağzım yandı bir kere o yüzden söylüyorum..

Kursa git diyorum çünkü bu mesleği gerçekten istiyorsan , güzel sanatlar fakültesinde okuman gerekli ve şimdi çoğu üniversite de tasarım bölümlerine yetenek sınavlarıyla öğrenci alıyor. Çok az sayıyla ( Genellikle bölüm başına 20 , en fazla 30 kişi ) ve zor aşama sınavlarıyla..

Çizimin grafiğe mi , iç mimarlığa mı yoksa Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümüne mi uygun bunu araştır ve sen hangi bölümü okumak istiyorsun buna karar ver.. Sadece karakalemle iş bitmiyor , gönülden istemen gerekli öncelikle.. Daha sonra da belli bilgisayar programlarında kendini geliştirmen gerek ki alanında iyi bir tasarımcı olasın.

Bunları düşünür tartarsan kafanda belli bir taslak oluşacaktır zaten. Ve herşeyden önce kendine güven.
Yapabilir miyim dersen yapamazsın , " yapıcam , bunu istiyorum " dersen elinden gelenin fazlasıyla çalışır ve elde edersin..

Umarım yardımcı olabilmişimdir..
 
Yukarı Alt