Yardımcı Olur Musunuz

Tepki
0
Merhaba arkadaşlar ben photoshop öğrenmek istiyorum ingilizce bilmiyorum file edit vs gibi menüleri teker teker ezberlemek istedim çok zor oluyor photoshop bilen arkadaşlar öğrenmeye nereden başlamam gerektiği konusunda bana biraz yardımcı olursa sevinirim hepinize iyi günler

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Tepki
17
@galatasaray4748

Bu dediğiniz sadece photoshop için geçerli değil ki neredeyse bütün programlar için geçerli. Grafik işleme programı olsun olmasın hemen hepsinin menüsünde "File, Edit vs." seçenekleri hep vardır ve sanmayınki bütün photoshop ve muadili programları kullananlar sular seller gibi ingilizce biliyor. Bu sadece o program başında geçirdiğiniz mesai ile alakalı bir durum. Ne kadar çok kurcalarsanız o kadar çabuk neyin ne anlama geldiğini öğrenirsiniz ve zaten bir süre sonra direk kısa yolları kullanarak işinizi halledersiniz. Bunun dışında bazı komutların ne anlama geldiğini anlamak için bir adet sözlük ve o komutla ilgili denemeler yapmak olayınızı hızlandıracaktır.

muge sayar

Üye
Tepki
0
@Threebudha

katılıyorum.. yaparak öğrenebilirsin neyin ne olduğunu üstelik o zaman akılda daha kalıcı oluyor

vberk

Üye
Tepki
4
Benim tavsiyem bir süre photoshop'u kurcala... Yandaki araçlar menüsünden birşeyler seçip birşeyler yapmaya çalış. Kendine bir hedef seç (bunu yapıcam gibi...); Daire, kare veya fırçayla çizgiler çiz; sen uğraştıkça sana sorunlar çıkacak ve sen, çözmek için photoshop'u kurcalarken bir çok şey öğreniceksin. Böylece hem uygulamam yaparsın hem de ezbere gerek kalmaz.
Tavsiyem Photohopta ezber yapma; Daha sonra yaptığın bir şeyi tekrar yapmak istiyince çok zorlanırsın.

Şimdiden kolay gelsin... :)

Yukarı Alt