Yeni Mac Mini’ler Mart ayında gelecek

Kayıt
7 Ocak 2009
Mesaj
534
Tepki
7
Yeni Mac Mini’ler Mart ayında gelecek


Apple camiasının merakla beklediği Mac Mini güncellemesi Mart ayında satış noktalarına ulaşabilir.Apple’ın uzun bir süredir güncellemediği en küçük ve ucuz masaüstü Apple bilgisayar olan Mac Mini, NVIDIA’nın yeni Ion platformu kullanılarak güncellenecek. NVIDIA içinden kaynakların ünlü donanım sitesi Tom’s Hardware‘e verdiği bilgiye göre, yeni ürün Mart ayında tanıtılacak.Apple’ın 2005 yılında tanıttığı en ucuz ve küçük masaüstü bilgisayarı Mac Mini, Apple fanatiklerinin uzun bir süre boyunca favori oyuncağı olarak kaldı. Firmanın bir yeni bir Mac Mini modeli için çalıştığı konusundaki söylentiler, NVIDIA’da çalışan bir yetkilinin yaptığı açıklamayla doğrulandı.

Kaynağın belirttiğine göre Intel’in çift çekirdekli 1,6GHz hızlı, 533MHz ön veriyolu hızına sahip L2 önbellekli Atom 330 işlemcisiyle çalışacak olan üründe, NVIDIA’nın geçtiğimiz Aralık ayında duyurduğu NVIDIA Ion platformu kullanılacak.

NVIDIA’nın Apple MacBook ve MacBook Pro ürünlerinde de kullanılan GeForce 9400M entegre grafik işlemcisini (GPU) kullanacak yeni ürün, bu şekilde Mac Mini sahiplerinin en büyük sorunu olan yüksek tanımlı (Full HD) video izleme sıkıntısını giderecek.

Her ne kadar yeni ürünün fiyatı hakkında bir bilgi olmasa da, Apple’ın güncellediği ürünlerde fiyatı sabit tutma politikası nedeniyle, yeni Mac Mini’lerin de güncel modeller gibi 500-700 dolar fiyat aralığında olması bekleniyor.

Endüstri ajanları, yeni ürünün Almanya’da 3 Mart’ta düzenlenecek uluslar arası CeBIT Hanover bilgisayar fuarında tanıtılabileceğini tahmin ediyor.
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Tabi özelliklerine göre değişir ama Mac için 500-700$ iyi gibi..
Bilgiler için teşekkürler..
 
Kayıt
29 Kasım 2008
Mesaj
542
Tepki
7
ben hic mac kullanmadım ama mac mını alıp kullanmak ıstıyorum denemek amaclı yararlı olucak mı bılmıyorum :S
 
Yukarı Alt