Yeşil Elma çizimi

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Sayın kriptonik, hayalgücü diye birşeyin varlığından haberdarsınız sanırım. Sanırım çoğu grafikerler bir şeyler tasarlamak için yağmurun yağmasını beklemez. Bir grafiker kültürlü (genel kültür) olması gerekli, çok gezen mi bilir çok okuyan mı derler ya bence her ikiside. Gezip görmek ve okumak gerekli. Ufkunuzu genişletmeniz gerekli bunun içinse en iyi yol araştırmaktır, deneyim kazanmaktır, hemen bir kerede olucak şey değil sabırlı olun..
 
Kayıt
1 Kasım 2007
Mesaj
82
Tepki
0
@kriptonik

Öncelikle şunun altını çizmeliyim.Ben Illustratör değilim.Grafikerim.Bu tip çizimleri yapma amacım CorelDraw programına hakimiyet sınırlarımı zorlamaktır.İllustrasyona karşı özel bir merakım yok.Bu sebeple herhangi bir plan yapmıyorum.

İlham konusuna gelince bu herkeste aynı olamaz.Olması zaten eşyanın tabiatına aykırıdır.Her insanın karekter yapısı nasıl farklı ise ilham kaynağı da farklıdır.Kimi yağmurdan ilham alır kimi rüzgardan.Bu tamamen o kişinin o anki ruh haline bağlıdır.
Daha da açayım farklı bir örnekle.Ben bazen bir logoyu beş dk da tasarlayıp yaparım.Bazen de bir hafta boyunca düşünmeme rağmen içime sinecek bir tasarım gerçekleştiremem.Bu örneği neden veriyorum?Yukrada da yazdığım gibi bu tamamen o anki iç dünyam ile ilgili bi olay.Kişiden kişiye değişir.Erkin Bey in dediği gibi eğer hayal dünyam geniş olsun diyorsan çokca araştırma yapmalısınız.Tabi bu araştırma sadece grafik tasarım ile sınırlı kalmamalı her konuda araştırma yapmalısınız.
 

kriptonik

Üye
Kayıt
4 Mart 2009
Mesaj
257
Tepki
1
Hmm anlıyorum sağolun Erkin bey ve Nihat bey sanırım bi süre işyerimden uzaklaşmalıyım ben tüm günümü burada kapalı alanda geçirdiğimden olsa gerek kafamda hiç bişey canlanamıyor son günler de.. Teşekkür ederim cevap verme nezaketiniz için..
 
Yukarı Alt