Yeşil Mercimek ile Yapabileceğiniz Yemekler

Kayıt
11 Aralık 2019
Mesaj
4
Tepki
2
Herkese merhaba. Mutfağı çok seviyorum ve sürekli farklı tarifler deniyorum. Sizlere de sağlıklı olacağını düşündüğüm birkaç tarif vermek istiyorum. Yeşil mercimek ile harika karışımlar elde edeceğiniz ve parmaklarınızı yiyeceğinize emin olabilirsiniz :)) Şimdiden afiyet olsun.

Yeşil Mercimekli Yumurta Tarifi
2 SB domates
1 SB soğan
2/4 SB yeşil mercimek
2/3 SB kereviz sapı
1/2 SB havuç
1 YK kekik
2,5 YK elma sirkesi
2 YK maydanoz
1 TK hardal
2 TK zeytinyağı
4 yumurta

3 SB suyu kaynatın ve içerisine soğan, domates, havuç, kekik ve mercimekleri ekleyin. Mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra süzün ve suyunu başka bir kaba aktarın. Sonrasında suyu 1/4 SB kalana kadar kaynatın. Sonrasında içerisine 2 YK sirke tuz, karabiber ve mercanköşk ekleyin. Altını kısıp hardal ve zeytinyağını ekleyin ve sosu tavadan alıp mercimeklerle karıştırın. Daha sonra bir tavada yumurtaları pişirin ve mercimeklerin üzerinde servis edin.

Yeşil Mercimek Mücveri Tarifi
1/2 SB haşlanmış yeşil mercimek
1/4 SB pirinç
1 diş sarımsak
1/2 TK acı biber
1 SB ıspanak ve roka
1/2 SB bezelye
1/4 SB kişniş
1/4 SB yeşil soğan
2 YK taze nane
1 TK tuz
1 TK karabiber
4 YK zeytinyağı

Fırını 230 dereeye ayarlayın. Pirinçleri ıslatın. Daha sonra mercimek, bezelye, sarımsak, acı biberi blendera koyup hafif taneli bir karışım elde edin. Sonrasında içerisine kişniş, taze soğan, nane, pirinç, roka ve ıspanakları ilave edin. Tuz, karabiber ve zeytinyağını da ekleyip minik köfteler yapın ve kızartın.

Yeşil mercimek köftesi Tarifi
4 SB köftelik bulgur
2 SB haşlanmış yeşil mercimek
2 adet patates
2 adet soğan
Bir demet maydanoz
Bir demet dereotu
Bir demet taze soğan
2 SB sıvıyağ
2 YK biber salçası
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Tuz

Köftelik bulguları ıslayın. Patatesleri küp küp doğrayarak haşlayın. Yeşillikleri ince ince doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp bir tavaya yağ koyarak kavurun. Kavrulan soğanlara biber salçası ve baharatlarını ekleyip karıştırın. Islanan bulgura yeşillikleri, yeşil mercimeği, kavrulan soğanları ekleyip yoğurun. Yoğurduktan sonra marulları tabağa dizip üzerine köfteleri sıkarak servis edin.

Çok farklı mercimek çorbası tarifleri veren bir site buldum. Onları da denedikten sonra tariflerini yazacağım. İyi okumalar..
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yukarı Alt