Yeşim Taşı Kurumsal Kimlik Yarışması

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
700 TL Ödüllü Yeşim Taşı (Termal Hotel&SPA Merkezi) Kurumsal Kimlik ve Logo Yarışması


Müşteri : Özkan ATİK Ltd. Şti.
Yarışma Konusu Marka : Yeşim Taşı


Proje :
Kurumsal Kimlik ve Logo Çalışması (Logo, Antetli Kağıt, Zarf, Kartvizit, Tabela)

Proje hakkında bilgi :
Denizli bölgesinde kurulacak olan YEŞİM TAŞI isimli termal otelimiz için, anlamlı, dikkat çekici ve profesyonel anlamda yönetildğgini vurgulayan yeni logo tasarımı bu projenin esas konusudur. Yaratılan yeni logo, cok çeşitli alan ve materyaller üzerinde kullanılabilecek şekilde dizayn edilmelidir. Örnek olarak, web, pazarlama ve tanitim standları, reklam tabelaları, promosyon ürün ve ilanları logomuzun başlıca gösterileceği çeşitli alanlardır.

Uyulacak tasarım kuralları :
Kurulacak otelin genel amacı, konaklama hizmeti sunmasının yanı sıra; sağlık ve doğal kür hizmetleri de (SPA) olacağından, logonun bu amaca uygun olması gerekmektedir. Doğal sağlık kürleri unsurları, termal su ve Kore Yeşim Taşıdır. Kore yeşim taşı, tabiattaki diğer yeşim taşlarından farklı olarak Siyah ve Koyu Kahve tonlardadır.

Bu yeşim taşları kendi başına, takı ve aksesuar olarak kullanılmakla birlikte, özel dizayn yataklar içerisine yerleştirilerek, özel yöntemler kullanılarak ısıtılmakta ve yatak üzerinde yatan kişiye birçok tedavi imkanları sunmaktadır. Avrupada ve dünyanın birçok ülkesinde yapılan testlerle vücuda sağladığı faydalar kanıtlanmış bu taş, omurga sistemi bozukluklarından, sindirim sistemi bozukluğuna kadar birçok alanda tedavi amaçlı kullanılmaktadır.
Logo içerisinde, yeşim taşı, termal su ve sağlık unsurları kullanılabileceği gibi, diğer özgün tasarımlar da sizlerin yaratıcılığına bırakılmıştır. Renk konusu sabit olmamakla birlikte, belirtilen unsurlarla uyumlu renkler olmalıdır. Tasarlanacak logo, renkli olmakla birlikte, siyah beyaz ve tek renk baskıya uygun bir logo olmalıdır. Kullanılacak isim olan YEŞİM TAŞI, verilen hizmete uygun olarak bir slogan ile tamamlanabilir.
Özgün, güven veren ve verilen hizmetin ciddiyetini yansıtan bir tasarım ana amaçtır.

Yarışma Koşulları :

A. Yaş sınırının bulunmadığı yarışma profesyonel ve amatör grafik tasarımcıları ile öğrencilere açıktır. Seçici kurul; Özkan ATİK Ltd. Şti. olduğundan dolayı Site Adminleri hariç diğer yetkililer de yarışmaya katılabilirler.

B. Her katılımcı en fazla Dört adet çalışmayla yarışmaya katılabilir.

C. Çalışmalarda renk ve form yönünden herhangi bir sınırlama yoktur. Ancak, logonun kullanım alanları göz önüne alındığında; her türlü basılı materyal için dört renkli baskı tekniğine (ofset-trigromi) ve dijital ortamlara da uygunluğu düşünülmelidir. Ayrıca, rozet, bayrak, anahtarlık, plaket/şilt vb. her türlü promosyon ürünü ve açık hava materyalleri üzerinde de kullanılabilir olması göz önüne alınmalıdır.
Ayrıca adobe illustrator, freehand ya da corel Draw programlarından biri ile hazırlanmış belge olması gerekmektedir.

D. Teslim edilen çalışmalar Türk Patent Enstitüsü'nce daha önce korunmaya alınmamış, tescil başvurusu yapılmamış olmalıdır. Seçici kurul tarafından kopya olduğu anlaşılan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. Yarışmanın neticesinde, Seçici Kurul herhangi bir eserin, herhangi bir ödüle layık görmekle birlikte, bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eş zamanlı, başka bir yarışmaya katıldığı veya yarışma sonucunun ilan edildiği tarihten önce yayınlandığının veya eserin başkasına ait olduğunun ortaya çıkması durumunda, alınan ödül iptal edilir ve eğer verilmişse, ödül sahibinin, ödülü derhal iade etmesi gerekir.

E. Eserlerin Özkan ATİK Ltd. Şti.'nin ihtiyacını karşılamaması halinde ya da diğer herhangi bir nedenle yarışma tekrarlanabilir ya da her aşamasında iptal edilebilir.

F. Özkan ATİK Ltd. Şti. , katılımcıların eserleri ile ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

G. Yarışma sonunda seçilen tasarımın tüm hakları Özkan ATİK Ltd. Şti.'ne devredilmiş sayılır. tasarım sahipleri, kullanılacak olan logolarda hiç bir şekilde isim ve hak talebinde bulunamazlar.

H. Ödül kazanan tasarımı Özkan ATİK Ltd. Şti. kullanma ve değiştirme hakkına sahiptir.

Ödüle değer görülen eserlerin yüksek çözünürlükteki kopyaları Seçici Kurul tarafından katılımcılardan talep edilebilir. Seçici kurul, seçilen eserin sahibinden eser üzerinde değişiklik yapmasını isteyebilir. Bunun için Özkan ATİK Ltd. Şti. tarafından ödül tutarı dışında bir ödeme yapılmaz.

I. Eserler Seçici Kurul tarafından yaratıcılık, özgünlük, uygulamadaki başarı ve markaya kattığı değer kriterleri üzerinden değerlendirilecektir.

İ. Yarışmacılar, gönderecekleri tasarımlar için belirtilen ödüller dışında, herhangi bir ödül veya ücret kesinlikle talep edemez, yaptıkları başvurunun ardından yarışmadan çekilemezler. Yarışmaya katılanlar, yarışma şartlarını ve Seçici Kurul kararlarının tamamını kabul etmiş sayılırlar.

Telif Hakları
:

Katılımcı, dereceye giren eserinin Özkan ATİK Ltd. Şti. tarafından kullanılmasına süresiz olarak tam kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak, gerek Fikir ve sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiği eserinin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, faydalanma vb. umuma arz ile ilgili bilumum haklar için Özkan ATİK Ltd. Şti.ne tam lisans verdiğini kabul eder. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği lisansı kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğini veya bu lisans için kendisine verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. Özkan ATİK Ltd. Şti. , eserler için katılımcının yukarıda verdiği lisans karşılığında telif hakkı bedeli ödemeyecektir.
Katılımcı, Özkan ATİK Ltd. Şti.'nin ödül alan eseri Özkan ATİK Ltd. Şti.'nin Logosu olarak kendi adına marka olarak tescil ettirme hakkı bulunduğunu gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.

Eserlerin Teslimi :

1- Eserlerin her biri Buradan yeni konu başlığı altında sadece JPG görüntüsü yüklenerek sergilenecektir. Gerekli görüldüğünde çalışmanın vektörel hali yarışmacıdan istenebilecektir.



Foruma Görsel yüklemek için Bu konuya bakınız.



2- Yarışma sonuçları açıklandığında, kazanan yarışmacı hazırladığı tasarımı istenen tarihte, istenen özelliklerde mail yolu ile veya cd içerisinde Grafikerler.org yönetimine ulaştırmakla yükümlüdür.

Yarışma Takvimi :
Yarışma Başlangıç Tarihi : 17.09.2010


Son Teslim Tarihi : 20.10.2010

Sonuçların Açıklanması : 30.10.2010

Sonuçlar, belirtilen tarihten sonra kamu oyuna www.grafikerler.org internet sitesi üzerinden açıklanacaktır.


Ödül : 1 ci seçilen esere 700 TL verilecektir.
2 ci ve 3 cü esere Altın üyelik verilecektir.



Seçici Kurul :
Özkan ATİK Ltd. Şti.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.386
Tepki
716
Ozkan Atik'e bu guzel girisim icin tesekkur eder simdiden herkese basarilar dilerim.
 

vberk

Üye
Kayıt
24 Mart 2010
Mesaj
244
Tepki
4
güzel çalışmalar çıkacağına eminim.firma için şimdiden hayırlısı olsun.
katılacak olan herkese başarılar :)
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Güzel yarışma olacağına eminim. Herkese şimdiden başarılar.
 

Kübra Kara

GSF Hazırlık
Kayıt
24 Aralık 2009
Mesaj
381
Tepki
54
Yarışmaya katılacak olan arkadaşlara başarılar dilerim :) Güzel yarışma...
 

kareografi

Üye
Kayıt
6 Temmuz 2010
Mesaj
7
Tepki
0
yarışmanın akıbeti ne oldu arkadaşlar kimse de merak edip sormamış. Yetkililerden de bi ses çıkmıyor. :cool:
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Merhaba, yarışma sonuçları 10-11 Kasım tarihleri arasında açıklanacaktır.
Teşekkürler.
 
Yukarı Alt