Yetenek sınavımı yoksa YGS'mi daha önemli

garip1596

Üye
Kayıt
17 Eylül 2012
Mesaj
5
Tepki
0
Öncelikle merhaba ben bu sene grafik ve tasarım bölümünde lise 3.sınıfa geçtim fakat üniversite için endişelerim var.

Üniversitede 4 yıllık okumak istiyorum fakat okuldan öğrendiklerim bana yetecek mi?
ayriyetten dershaneye mi yoksa çizim
kurslarına mı gitmeliyim ikisi arasında kaldım.

Yardımcı olursanız çok mutlu olacağımm.
 

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
6 Ocak 2012
Mesaj
659
Tepki
28
bence YGS daha önemli. çünkü sadece çizime önem verirsen ve kaybedersen yetenek sınavını psikolojin pek iç açıcı olmaz. ama diğer şekilde ygs ye önem verirsen başka bölümlerde şansın olabilir.ama yinede karar senin.Hedefinde tutkulu ve kararlıysan gemileri yakacaksın ki vazgeçmeyesin.

Kolay Gelsin.
 

garip1596

Üye
Kayıt
17 Eylül 2012
Mesaj
5
Tepki
0
İkinizede çok teşekkür ederim kafam baya rahatladı bu sene dershane yolu gözüktü :)
 

rhinokurt

Üye
Kayıt
8 Temmuz 2010
Mesaj
55
Tepki
11
4 yıllık Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünde okumak istiyorsan önce okulun belirlediği baraj puanını YGS'de tutturman lazım. Sonra okulun yetenek sınavına girmen gerekecek. Bunun için de resim kursuna gitmen gerekli. Anatomi, perspektif, karakalem, suluboya, renkli kalem, kompozisyon, hayalden çizim, bakarak çizim, verilen süreyi iyi kullanma vb... gibi bilgileri ressamdan öğrenmen lazım.
 

garip1596

Üye
Kayıt
17 Eylül 2012
Mesaj
5
Tepki
0
@rhinokurt

Biz şuan onları okuldada öğreniyoruz ama kursada gitmem gerekicek ozaman.Teşekkürler
 

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
6 Ocak 2012
Mesaj
659
Tepki
28
@garip1596


bende bu yıl dershaneye gideceğim.geçen yıl puanım iyi olmasına rağmen istediğim bölümün puanını yakalayamadım.bu yıl biraz daha cırmalayacağım hakkımızda hayırlısı olsun ;)
 

Nillale

Üye
Kayıt
16 Temmuz 2011
Mesaj
5
Tepki
0
Sevgili gençler okullarda size öğretilenlerle yetenek sınavını kazanmanız hele de isim yapmış bir fakültenin özellikle grafik bölümüne girmek istiyorsanız epeyce zorlanırsınız.ygs den yüksek puan alıp girmek mümkün değil. Aynı şekilde çok iyi çizip çok düşük puan almakla da girilemiyor ne yazık ki. Hem iyi bir puan hem iyi çizim isteniyor son yıllarda. Bana göre yanlış tabi ki. Ama yeni eğitimciler her nedense puana en az yetenek keder önem veriyorlar. Oysa öğrenci her ikisine de hazırlandığında ne yazık ki gene bana göre yetersiz kalıyor. Son yılların öğrencilerinde gözlemlediğim son derece kültüre uzak olmaları.Özür diliyorum ama yarış atı gibi ömrünü geçiren öğrenci ne yazık ki genel kültürden uzak kalıyor. Ve sanat derslerinin okullarda az olması,eğitimcilerinde geneli iyi eğitimden yıllardır yoksun oldukları için iyi,araştıran,soran,okuyan,çizen öğrenci yetiştiremiyorlar.
Şimdi sizn yapmanız gereken ister kursa gidin ister kendiniz çalışın ama mutlaka iyi çizmeniz. İyi çizemezseniz daha ilk aşamada elenirsiniz. Ve tabi ygs den de en az 250 civarında puan almalısınız. YGS puanınız 225 oldugunda geçen yıl MSÜ ve MÜ GSF sınavlarına girme hakkını elde ediyordunuz. Tüm aşamaları geçtikten sonra sınav puanınız ve ygs den aldığınız puanlar devreye girip kazanıp kazanmadığınız belirleniyor. Yani 400 puan alıp da resim baraşını geçemezseniz okula giremezsiniz.
 
Yukarı Alt