Zoom aracının kullanımı ve kısayolları

Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
533
Tepki
6
Bugünkü dersimizde nesneler üzerinde kolay çalışmamız için büyütüp küçültme işlemini gerçekleştiren Zoom aracını ve kısayollarını ele almaya çalıştık.

Araç kutusundaki Zoom aracına tıklayın ve imleci belge penceresine götürün. Zoom aracının ortasında bir artı işareti olduğuna dikkat edin.

Zoom aracıyla belgemizin tıkladığımız bölümü biraz daha büyük bir şekilde ekranımıza gelir. Zoom aracıyla belgemizi tıklayıp sürükleme işlemi yaparak seçili alanı büyütebiliriz.

Zoom aracı seçiliyken, Option (PC'de Alt) tuşuna basılı tutun. Zoom aracının ortasında eksi işareti görünür.

%100 görünüme dönmek için araç kutusundaki Zoom aracına çift tıklayın. Bu işlemi View menüsüyle de
yapabilirsiniz. View => Actual Size seçimini yapın. Çalışmayı %100 büyüklükte gösterir. Çalışmanızın gerçek boyutları %100 büyüklükte ne kadarını ekranda görebileceğinizi belirler.



Zoom aracına tıklamadan herhangi bir araç çubuğunu aktifliğini iptal ederek kullanabilirsiniz. Boşluk (space) tuşu + Command (PC'de Boşluk + Ctrl) tuşlarına birlikte basılı tutarak Zoom aracını seçin. Çalışmadaki herhangi bir alanı büyütmek için sürükleyin ya da tıklayın ve ardından tuşları bırakın. Önceki adımda seçtiğiniz araç yeniden gösterilir.

Klavyeyi kullanarak görüntüyü uzaklaştırmak için boşluk çubuğu + Command + Option ( PC'de boşluk çubuğu + Ctrl + Alt) tuşlarına basabilirsiniz. Çalışmanızı uzaklaştırmak istediğiniz alana tıklayın ve ardından tuşları bırakın.

Command + Artı ve Command + Eksi ( PC'de Ctrl + Artı ve Ctrl + Eksi) tuşları ile çalışmanızı belli boyutlarda büyütüp küçültebilirsiniz.
 

Jwint7

Üye
Kayıt
14 Haziran 2008
Mesaj
1
Tepki
0
Ya bana yardımcı olabilir misin. CtrL + Çalışmıyor yakınlaştırmıyor ama Psde yakınlaşyıro :/
 
Yukarı Alt