Kadir Has Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI BÖLÜMÜ

Endüstri Ürünleri Tasarımı Eğitimi en geniş anlamıyla , insanın yapay çevresini oluşturan nesnel dünyayı , ondan ihtiyaçları doğrultusunda yararlanmaya yönelik biçimlendirmeyi kapsar.

Ancak Endüstri ürünleri tasarımı, sadece biçim ve işlev arasındaki ilişkinin insan ihtiyaçları ve arzuları doğrultusunda yaratıcı ve yenilikçi kurgulanışına odaklanan bir meslek olmayıp, aynı zamanda yerel ve küresel rekabet ortamlarında yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımlarla değer ve bilgi üretimine katkıda bulunan bir akademik disiplindir. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü olarak tasarımın bugünün eleştirisini yaparak geleceği kurgulama ve yaşanır kılmaya dair sorumluluk taşıyan bir düşünce biçimi olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle bölümümüz eğitim felsefesi, dünyadaki ekonomik, sosyal ve teknolojik gelişmelerde tasarım pratiğinin üstlendiği ve üstlenebileceği rolleri tartışmaya açmayı ve toplumsal sorumluluk, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik konusunda süreklilik sağlamaya yönelik tasarım ve araştırma stratejileri geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Bölümümüz öğrencileri eğitimleri süresince karmaşık tasarım sorunlarını özgün ürün ve sistem çözümlerine ulaştırma becerisi kazanırken, mesleki ve akademik platformlarda güncel tasarım meselelerine pratik ve entellektüel katkı sağlayan geniş bakış açıları edinirler.

Çalışma Alanları

Endüstri ürünleri tasarımcıları konut içi tüketim ve kullanım nesneleri, tüketici elektroniği, beyaz eşya, mobilya, aydınlatma, otomotiv ve ulaşım sistemleri, kent ve kamusal alan ürünleri, mücevher ve moda aksesuarları, sergileme ve ambalaj gibi birçok sektörde endüstri kuruluşları bünyesinde tasarımcı olarak çalışabilir, firmaların AR-GE bölümlerinde görev alabilirler. Ayrıca serbest tasarımcı olarak firmalara danışmanlık hizmeti sunabilir, kendi tasarım firmalarında ürün ve servis sistemleri geliştirebilirler.

*Bilgilendirme: Kadir Has Üniversitesi geçtiğimiz yıllarda öğrencilerini üniversiteye almadan önce yetenek sınavları ile kabiliyetlerini ölçüyordu. Ancak ; bu sene getirilen yeni bir uygulama ile Tiyatro ve Konservatuar Bölümleri haricinde YGS yani üniversite sınavı ve puanı ile üniversiteye alım yapmaktadır. Henüz puan ile bilgi kesin olarak yoktur. Yayınlandığı an buraya eklenecektir..

Kaynak: gsf.khas.edu.tr/
 

muratgok

Üye
Kayıt
19 Kasım 2020
Mesaj
13
Tepki
0
Editör
Teknik dokümantasyon hazırlama/raporlama becerisine sahip ve bu alanda tecrübeli,
- Literatürü takip edebilecek derecede İngilizce bilen,
- Arbortext ve benzeri yazılımlarda çalışmalar yapmış (ya da Adobe Indesign, Photoshop ve Illustrator yazılımlarını iyi derecede kullanabilen)
- CAD yazılımlarına aşina,
- Standart ofis yazılımlarını efektif olarak kullanabilen,
- Tercihen LDA ve askeri standartlar hakkında bilgi
SÜLEYMAN GÖKBULAK
+90 533 689 34 36
 
Yukarı Alt