Google Nasıl Kuruldu Google Tarihi

ByDvT

Üye
Kayıt
21 Mayıs 2010
Mesaj
64
Tepki
2
GOOGLE NASIL KURULDU ...

Google artık çoğumuz için internet hayatımızın vazgeçilmez bir parçası,vazgeçilmez bir sistem.Peki Google nedir nasıl oldu nasıl başladı?İsterseniz şimdi bunları öğrenelim.

Google'nin temeli 1996 yılının Ocak Ayında Stanford Üniversitesi bilgisayar mühendisliğinde okuyan Larry Page & Sergey Brin isimli iki üniversite öğrencisinin tez çalışması olan "BackRub" arama motorunu geliştirmeleri sonucu olarak temelleri ortaya çıkar.Amacları bu motoru geliştirerek bilgileri kategorilendirerek insanların aradıklarını daha kolay bulmasına yarayan dev bir arama motoru oluşturabilmektir.
İlk etapta google ''google.stanford.edu'' bağlantısı üzerinden hizmet vermiştir.

1996 bir yılının ilk aylarında ''BackRub isimli arama motoru üzerinde çalışır ve geliştirirler.Sitelerinin sunucu içinde olması gerekmektedir.Maddi imkansızlıklar içinde olduklarından sistem için sunucu gerekmekte fakat sunucular çok pahalı olduğu için düşük kapasiteli bilgisayarlardan iyibir sunucu oluştururlar.
1998 yılında sistemlerini dahada geliştirir ve terabayt boyutunda diskler alırlar bu disklerler google'nin ilk veritabanını oluştururlar.Bu veritabanınıda Larry Page'nin yurtaki odasına kurarlar.Bu zamanlar içerisinde potansiyel yatırımcılar ve arama teknolojileri ile ilgilenen şirketlerler için Üniversitede bir ofis açarlar.Şirketleri ve yatırımcıları buraya çağırır burada görüşürler.
Yahoo!'nun kurucusu olan David Filo ile görüşme ayarlanır.David Filo'yaptıklarını taktir ederek sistemlerini geliştirip onları bir şirket kurmaya teşvik eder.Sistemi tam geliştirip bitirdiğinizde konuşalım mesajını verir.Bunun ardından diğer şirketlerdende ve yatırımcılardan destek alamazlar kimse proje ile ilgilenmez.
İki ortak bu noktadan sonra kendi başlarına hareket etmeye karar verir.Öncelikli olarak maddi destek bulmaları gerekmekte zira google icin satın aldıkları terabayt boyutundaki sabitdiskleri alırken kullandıkları kredi kartı borclarını ödemeleri gerekir.Bunun için kendilerine bir yatırımcı ararlar ilk ziyaret ettikleri Microsystems'in kurucularından Andy Bechtolsheim'dir.Andy Bechtolsheim projeyi beyenir ve projede iyi bir potansiyel olduğunu düşünüp acele ile Google.inc adına 100.00$ lık bir çek yazar.Ancak yasal olarak Google İnc. şirketi var olmadığı için çeki bozduramazlar çek bir süre bekler. Larry Page & Sergey Brin bundan sonra aile,arkadaş,çevre vs. gibi etkenlerden şirketin ilk sermayesi olan 1 milyon dolar toplarlar.

7 Eylül 1998'de Californi'ada Menlo Park’taki garajın hemen bitişiğinde dah doğrusu garanjın içinde bir yerde bir çalışma ofisi oluşturulur.(Bu sebenten ötürü webte google garajda kurulmuştur bilgileri mevcuttur)Artık google kurulmuş ve şirket var olduğu için Google ınc. adına hesap açıp daha önce aldıkları çeki bu hesaba aktarırlar.O grajdan Dünya'ya yeni bir arama motoru yayılır.Zaman içinde giderek gelişen google basındada yayılmaya başlar aynı yıl PC Magazine dergisinden en iyi 100 site arasında yer almakta ve 1998 yılının en iyi arama motoru seçilmektedir.Buda Google'ye Dünya üzerinde tanınma imkanı vermiştir.
Google bu aşamalardan sonra çok hızlı bir şekilde büyümüş ve yayılmıştır.Zamanla büyük şirketlere rakip olmuştur.

PEKİ NEDEN "GOOGLE " ADI ?
Google adı ise Edward Kasner adındaki Amerikalı matematikçinin yeğeni Milton Sorotta tarafından üretilmiş olan "googol" sözcüğü ile oynamasıyla oluşmuştur.Googol sözcüğü 1 ve 100 sıfırın gelmesi ile oluşmuş matematiksel bir terim olmakla beraber sınırsız bilgi düzenleme sistemini yansıtmaktadır.

ALINTI DEĞİLDİR
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.524
Tepki
54
@ByDvT
Güzel bilgiler. Fakat alıntı değildir demişsin... Larry Page ve Sergey Brin ile yaptığın özel röportajdan mı edindin bu bilgileri?
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
Bu google hayranlığı nereden geliyor anlamadım? Her yönüyle neden ilgileniyoruz ki! bize ne ne zaman kurulmuş, kim kurmuş?
 

ByDvT

Üye
Kayıt
21 Mayıs 2010
Mesaj
64
Tepki
2
@Erkan_Nehir



Hocam Google'yi uzun süredir takip ediyorum sadece google değil sistemlerini kuruluşunu işleyişini vs...

Bunlar bende kalıplaştı artık bende bildiklerimi temizce sıralayıp yazıya döktüm


Ordan burdan o siteden bu siteden alıntı değil yani hocam
 
Yukarı Alt