Google Sistemlerini Tanıyalım !

ByDvT

Üye
Kayıt
21 Mayıs 2010
Mesaj
64
Tepki
2
GOOGLE SİSTEMLERİNi TANIYALIM...

Değerli arkadaşlar bildiğiniz gibi Google sadece bir arama motoru değil. Google bir arama motorunun ötesinde sizlere her alanda hizmet sunmaktadır.Bizlerde bu sistemleri tanımaya başlayalım...

Google'yi tekrardan hatılıyalım sistemlerini görerek ama.....







WEB=Bildiğiniz gibi arama motoru olan google....


GÖRSELLER= Googlenin resim arama sistemi Resim Arama motoru..


HABERLER =Çeşitli haber,bilgi sitelerinden güncel ve farklı haberleri tek sayfada bulundurarak çeşitli kaynakları ayrı ayrı ve aynı anda izleme imkanı sunuyor.


GOOGLE ÇEVİRİ=Google bu hizmeti ile bir sözlük görevi vermektedir.Bu çeviri sisteminde 50 den fazla dile çeviri imkanı vardır.Bu çeviri hizmeti yalnızca yazılar için değil web sayfaları içinde verilmektedir.Mesela istediğiniz bir web sayfasının tercüme ettirebilirsiniz.Öte yandan isterseniz kendi web sayfanız içinde istediğiniz dillere çevirmek için eklenti alabilirsiniz.

Çeviriler için masaüstündenden metin yüklemeleri yapılabilmektedir.


BLOGLAR=Google webte arama motorunun yanı sıra blogları ve bloglarda arama özelliğide mevcuttur.


TAKVİM=Google'ni bir diğer güzel hizmeti google bununla planlamalarınızı gerek görsellik gerek gerçek takvim benzerliği ile notlarınızı tutabilirsiniz..
Daha sonraki makalelerde geniş anlatımı olacaktır....

GMAİL:Bu özellik kendinize çok güzel bir mail sistemi oluşturmanızı yarıyor adınız@gmail.com şeklinde mailinizi alıyorsunuz gerçekten süper bir mail sistemi herkese önerimdir.Geniş anlatılacak bir konu olup bir diğer makale konusudur.

FOTOĞRAFLAR ( PİCASA )=Google'nin bir diyer nimeti Google picasa bu hizmet ile web albümünüzü oluşturup paylaşımlar yapabilirsiniz fotorağraflarınızı istediğiniz kişilere e-mail şeklinde yolluyabilirsiniz.Bu konu bir diğer makale konusudur.

DÖKÜMANLAR(DOCS)=Google'nin sayılmaz nimetlerinden bir tane daha...
Bilgisayarınızda Office Yokmu veya Office Programlarını Sevmiyomsunuz ?
Yazdığınız yazılar hep sizinlemi olmalı ?
O zaman Buyrun Google Docs'a ... Bu konuda ayrı bir makale konusudur.


GOOGLE READER:Beyendiğiniz favori haber,spor,teknoloji sitelerimi var bu rss takipçisi sayesinde fovori sitelerinizi tek sayfadan kontol edin haberleri,bilgileri okuyon saklayın,
Google Reader sizi bekliyor.Ayrı bir makale konusu daha.

ALINTI DEĞİLDİR...
 
Yukarı Alt